ΗΠΑ Αρκάνσας: Εξαντλείται από κρεβάτια εντατικής θεραπείας για ασθενείς με COVID

ΗΠΑ Αρκάνσας: Τα νοσοκομεία περνούν dejavu καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID Πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης λένε ότι αυτή η περίοδος δεν μοιάζει με καμία άλλη, επειδή βλέπουν ανθρώπους να υποφέρουν ενώ υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο. Επιπλέον, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι νοσηλείες της covid διπλασιάστηκαν σε όλη τη χώρα. Το Αρκάνσας τελείωσε την Τρίτη κρεβάτια μονάδων εντατικής θεραπείας για ασθενείς με COVID-19 για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άσα Χάτσινσον, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων συνέχισε στα νοσοκομεία της πολιτείας να είναι συντριπτική.

Η χωρητικότητα της ΜΕΘ για τους ασθενείς με COVID μειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Hutchinson, με μόνο ένα νοσοκομείο στο νοτιοανατολικό Αρκάνσας να δείχνει διαθεσιμότητα, σύμφωνα με το κρατικό σύστημα συντονισμού ασθενών με κορωνοϊό.

Οι ασθενείς με ιούς αποτελούν το ήμισυ περίπου των κλινών της ΜΕΘ του κράτους. Ο αριθμός των ασθενών με ιό σε ΜΕΘ και σε αναπνευστήρες έφτασε σε νέο υψηλό στη πολιτεία τη Δευτέρα.

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν την πίεση που ασκεί στα νοσοκομεία μας και την ανάγκη να κάνουμε τα εμβόλιά μας και πόσο κρίσιμο είναι το κρεβάτι μας», δήλωσε ο Χάτσινσον στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου. Ο Hutchinson είπε ότι τα νοσοκομεία της πολιτείας εργάζονται για να ανοίξουν περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με ιούς. Η επικεφαλής του προσωπικού του Υπουργείου Υγείας του Αρκάνσας, Ρενέ Μάλορι, δήλωσε ότι ένα νοσοκομείο σχεδιάζει να ανοίξει επιπλέον κρεβάτια αργότερα την Τρίτη και πιθανώς αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Το Υπουργείο Υγείας δήλωσε την Τρίτη ότι οι συνολικές διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ του κράτους μειώθηκαν σε τέσσερις από 18.

“Για εμάς, είναι πολύ πιο δύσκολο να συντονίσουμε αυτά τα αιτήματα μεταφοράς”, δήλωσε ο Jeff Tabor, διευθυντής προγράμματος για το Arkansas COVIDComm, το κρατικό σύστημα για την αντιστοίχιση ασθενών COVID-19 με νοσοκομεία. “Οι ασθενείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πολύ πιο άρρωστοι από ό, τι κατά τη διάρκεια του χειμώνα”.

Το Αρκάνσας κατατάσσεται στην πέμπτη χώρα για νέα κατά κεφαλήν κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Το Αρκάνσας έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα, με το 40% του πληθυσμού της πολιτείας να εμβολιάζεται πλήρως.

Η πολιτεία ανέφερε την Τρίτη περισσότερα από 2.200 νέα κρούσματα ιού και 45 νέους θανάτους από την COVID-19. Το κράτος ανέφερε ότι έχουν δοθεί 10.950 επιπλέον δόσεις του εμβολίου.

Ο Δρ Χοσέ Ρομέρο, ο υφυπουργός Υγείας της πολιτείας, δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων συνεχίζει να κρατά στενή τη χωρητικότητα της ΜΕΘ του κράτους. «Όσο περισσότερα κρεβάτια ανοίξουμε, τόσο περισσότερο θα γεμίσουν», είπε ο Ρομέρο στους δημοσιογράφους.

Η Baptist Health σχεδίαζε να ανοίξει 18 επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ, 15 από αυτά για ασθενείς με COVID-19, στα νοσοκομεία της στο Fort Smith και στο North Little Rock. Ο Greg Crain, πρόεδρος της περιοχής του μετρό του Baptist, δήλωσε ότι ελπίζει να ανοίξει τα κρεβάτια στο Fort Smith την Παρασκευή και στο North Little Rock στις 31 Αυγούστου.

Σε μια έκθεση που εκδόθηκε νωρίτερα την Τρίτη, ερευνητές δημόσιας υγείας προέβλεψαν ότι ο αριθμός των νεκρών της πολιτείας από την COVID-19 θα ξεπεράσει τους 7.000 έως τις 30 Αυγούστου.

Το Αρκάνσας την Τρίτη ανέφερε ότι 6.749 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό από την έναρξη της πανδημίας. “Εάν αυτή η πρόβλεψη ισχύει, η COVID-19 θα έχει σκοτώσει περισσότερους κατοίκους του Αρκάνσας από όλους τους πολέμους του 20ου και του 21ου αιώνα”, ανέφερε η πρόβλεψη του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας για τις Ιατρικές Επιστήμες Fay W. Boozman College of Public Health.

Η πρόβλεψη των ερευνητών προέβλεπε επίσης ότι ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται λόγω της COVID-19 θα αυξηθεί κατά 20% έως τις 30 Αυγούστου και 34% έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

«Οι νοσηλείες και οι ασθενείς που απαιτούν εντατική φροντίδα έχουν φτάσει σε αριθμό ρεκόρ και έχουν θέσει το νοσοκομειακό μας σύστημα σε επισφαλή θέση», αναφέρεται στην έκθεση. Το εξώφυλλο της έκθεσης περιείχε μια φωτογραφία μιας δασικής πυρκαγιάς, μια αναφορά στον τρόπο με τον οποίο οι ερευνητές της UAMS περιέγραψαν την αύξηση της πολιτείας σε περιπτώσεις και νοσηλείες. Το υπουργείο Υγείας της Πολιτείας εξέδωσε επίσης την Τρίτη μια συμβουλευτική προειδοποίηση στους ανθρώπους να μην χρησιμοποιούν φάρμακα για την κτηνοτροφία για να δοκιμάσουν και να θεραπεύσουν την COVID-19. Η συμβουλή ακολουθεί μια αύξηση των κλήσεων στο Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων του Αρκάνσας σχετικά με άτομα που λαμβάνουν ιβερμεκτίνη που προορίζεται για χρήση σε ζώα.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε την ιβερμεκτίνη τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα για ορισμένα παρασιτικά σκουλήκια και για ψείρες και δερματικές παθήσεις. Δεν έχει εγκρίνει τη χρήση του για τη θεραπεία ή την πρόληψη της COVID-19 σε ανθρώπους.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες του Αρκάνσας υποστήριξαν το φάρμακο ως πιθανή θεραπεία για την COVID-19.

Η συμβουλευτική προειδοποιεί ότι η κτηνιατρική σύνθεση του φαρμάκου μπορεί να είναι ιδιαίτερα τοξική για τον άνθρωπο. Ορισμένα συμπτώματα που σχετίζονται με την τοξικότητα της ιβερμεκτίνης είναι εξάνθημα, ναυτία, έμετος, κοιλιακός πόνος, νευρολογικές διαταραχές και δυνητικά σοβαρή ηπατίτιδα που απαιτεί νοσηλεία.

Το τμήμα υγείας του Μισισιπή εξέδωσε αυτήν την εβδομάδα μια παρόμοια προειδοποίηση σχετικά με τη χρήση της ιβερμεκτίνης.

Επίσης την Τρίτη, μια ομάδα γονέων υπέβαλε μήνυση αμφισβητώντας την απόφαση μιας σχολικής περιφέρειας του Αρκάνσας να απαιτήσει μάσκες μετά από απόφαση του δικαστή που μπλόκαρε την απαγόρευση εντολής μάσκας της πολιτείας.

Η αγωγή εναντίον της Σχολικής Περιφέρειας Cabot υποστηρίζει ότι η τοπική σχολική επιτροπή δεν είχε την εξουσία να επιβάλει την απαίτηση.

Μια παρόμοια μήνυση κατατέθηκε εναντίον μιας σχολικής περιοχής του Βορειοδυτικού Αρκάνσας την περασμένη εβδομάδα. Περισσότερες από 100 δημόσιες σχολικές περιφέρειες και σχολεία έχουν εγκρίνει τις απαιτήσεις μάσκας, αφού ένας δικαστής εξέδωσε προκαταρκτική διαταγή κατά του νόμου του κράτους που απαγορεύει τις εντολές μάσκας από κυβερνητικές οντότητες.

Οι απαιτήσεις καλύπτουν περισσότερους από τους μισούς μαθητές του δημόσιου σχολείου της πολιτείας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ