Εμβολιασμός Ιαπωνία: Αναστέλλει 1,63 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου covid της Moderna λόγω μόλυνσης


Εμβολιασμός Ιαπωνία: Η Ιαπωνία αναστέλλει 1,63 εκατομμύρια δόσεις της Moderna λόγω μόλυνσης Το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι η μόλυνση αναφέρθηκε από πολλαπλά σημεία εμβολιασμού ΤΟΚΙΟ-Η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση περίπου 1,63 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Moderna την Πέμπτη, αφού βρέθηκε μόλυνση σε αχρησιμοποίητα φιαλίδια, προκαλώντας ανησυχία για την έλλειψη εφοδιασμού, καθώς η χώρα προσπαθεί να επιταχύνει τους εμβολιασμούς εν μέσω έξαρσης της COVID-19. Το υπουργείο Υγείας είπε ότι αναφέρθηκε μόλυνση από πολλαπλά σημεία εμβολιασμού. Ορισμένες δόσεις μπορεί να έχουν χορηγηθεί, αλλά δεν έχουν αναφερθεί δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία μέχρι στιγμής, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η Takeda Pharmaceutical Co., ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία υπεύθυνη για τις πωλήσεις και τη διανομή του εμβολίου στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι αποφάσισε να αναστείλει τη χρήση δόσεων που κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής ως προφύλαξη ασφάλειας. Ζήτησε από τη Moderna να διεξαγάγει έρευνα έκτακτης ανάγκης και είπε στα ιατρικά ιδρύματα και τους διοργανωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το εμβόλιο που παράγεται στην Ισπανία και μοιράστηκε τους αριθμούς παραγωγής που μπορεί να επηρεαστούν.

Το υπουργείο Υγείας και η Takeda δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο μόλυνσης ή εάν οι εν λόγω δόσεις μπορεί να έχουν διανεμηθεί εκτός Ιαπωνίας.

Το πρόβλημα του εμβολίου Moderna ήρθε ακριβώς την ώρα που η Ιαπωνία παλεύει με τις αυξανόμενες λοιμώξεις, με καθημερινά νέα κρούσματα να αγγίζουν νέα υψηλά επίπεδα σε πολλά μέρη της χώρας και να επιβαρύνουν σοβαρά το σύστημα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κατσουνόμπου Κάτο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση και η Τακέντα συζητούν τρόπους για να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο στην πρόοδο του εμβολιασμού στην Ιαπωνία. “Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποφύγουμε τυχόν επιπτώσεις στην πρόοδο του εμβολιασμού, ειδικά σε εργοτάξια και κέντρα μεγάλης κλίμακας”, είπε ο Κάτο.

Η Ιαπωνία βασίζεται εξ ολοκλήρου σε εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό από τη Moderna, καθώς και τη Pfizer Inc. και την AstraZeneca.

Η Moderna βρίσκεται από τα μέσα Ιουνίου σε κέντρα μεγάλης κλίμακας και σε εμβολιασμούς στον χώρο εργασίας και συνέβαλε στην επιτάχυνση του εμβολιασμού στην Ιαπωνία. Περίπου το 43% του ιαπωνικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, με ημερήσιες δόσεις περίπου 1 εκατομμύριο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ