Πάσο Κορωνοϊός: Τι είναι το διαβατήριο εμβολίου COVID-19 και χρειάζομαι ένα;


Πάσο Κορωνοϊός: Οι διαδηλωτές πιστεύουν ότι οι εντολές για το εμβόλιο είναι επεμβατικές. Πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης λένε ότι αυτή η περίοδος δεν μοιάζει με καμία άλλη, επειδή βλέπουν ανθρώπους να υποφέρουν ενώ υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο. Επιπλέον, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι νοσηλείες της covid διπλασιάστηκαν σε όλη τη χώρα. Τι είναι το διαβατήριο εμβολίου COVID-19 και χρειάζομαι ένα; Τα «διαβατήρια εμβολίου» είναι ψηφιακά ή χάρτινα έγγραφα που δείχνουν ότι έχετε εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να φτάσετε σε έναν αυξανόμενο αριθμό θέσεων.

Το πώς φαίνονται και γιατί μπορεί να το θέλετε εξαρτάται από το πού ζείτε, αλλά περισσότεροι ιδιωτικοί χώροι, χώροι εργασίας και κυβερνήσεις απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού σε δημόσιους χώρους. Πολιτείες της Ευρώπης και των ΗΠΑ όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη δημιούργησαν επίσημα ψηφιακά διαπιστευτήρια που σας επιτρέπουν να επαληθεύσετε το αρχείο ανοσοποίησης της COVID-19 και να το μετατρέψετε σε σκαναρίσιμο κωδικό QR που μπορείτε να αντλήσετε από το κινητό σας.

Τα περισσότερα μέρη που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού δέχονται επίσης απλούστερες επιλογές, όπως η χάρτινη κάρτα που αναφέρει τις ημερομηνίες των λήψεών σας από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ, η εμφάνιση μιας φωτογραφίας αυτής της κάρτας στο τηλέφωνό σας συνήθως αρκεί. Η Δανία, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, ορισμένες καναδικές επαρχίες και οι πόλεις των ΗΠΑ Νέα Ορλεάνη, Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο είναι μεταξύ των τόπων που έχουν απαιτήσεις εμβολιασμού για να μπουν σε χώρους όπως εσωτερικά εστιατόρια ή θέατρα.

Πάσο Κορωνοϊός:

Η επιβολή ποικίλλει και πολλά μέρη δέχονται επίσης ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ για τον ιό, μερικό εμβολιασμό ή απόδειξη ότι προηγουμένως αναρρώσατε από τη νόσο. Ακόμη και χωρίς κυβερνητικές εντολές, περισσότερες επιχειρήσεις σε χώρες όπου τα εμβόλια είναι άμεσα διαθέσιμα αρχίζουν να ζητούν απόδειξη ότι έχετε πάρει τα εμβόλια, εφόσον οι τοπικές κυβερνήσεις τους δεν τους έχουν εμποδίσει να το κάνουν. Οι αξιωματούχοι σε όλον τον κόσμο ήταν αρχικά απρόθυμοι να επιβάλλουν εμβόλια, αλλά μερικοί τώρα ελπίζουν ότι αυτό θα πείσει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν τα εμβόλια. Οι επιχειρήσεις που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού λένε ότι προσπαθούν να κάνουν τους πελάτες και τους εργαζόμενους να αισθάνονται ασφαλείς. Διαδηλωτές στη Γαλλία και αλλού επέκριναν τις εντολές εμβολίων ως επεμβατικές και περιορίζουσες την ελευθερία κινήσεων.

Οι υπέρμαχοι της ιδιωτικής ζωής έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη συνήθεια των ανθρώπων να κάνουν σάρωση των τηλεφώνων τους όπου κι αν βρίσκονται και γενικά προτιμούν επιλογές που δεν θα παρακολουθούνται, όπως μια χάρτινη εγγραφή ή ένα ψηφιακό αντίγραφο στο τηλέφωνό σας που μπορεί να εμφανιστεί στην πόρτα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ