Κορονοϊός: Συναγερμός για την επιστροφή των εκδρομέων και τη «Δέλτα» – Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ


Κορονοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για ακόμα μία ημέρα 3.000+ κρούσματα με τους ειδικούς να ανησυχούν ενόψει της επιστροφής των εκδρομέων του Αυγούστου

Ανησυχητικά ήταν για ακόμα μία ημέρα τα στοιχεία που ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 3.273 νέες μολύνσεις, ενώ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν 42 νέοι θάνατοι. Αυξημένος ήταν και ο αριθμός των διασηλωνωμένων που έφτασε στους 332 στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Σταθερός είναι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων, η πίεση όμως στο σύστημα υγείας αυξάνεται και οι θάνατοι από λοίμωξη κατέγραψαν αύξηση 54%, ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Και πρόσθεσε: Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 16%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 αυξήθηκε σε περισσότερες από 250 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλούν οι αριθμοί στην αρνητική… πρωταθλήτρια Αττική, η οποία για ακόμα μία ημέρα κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Το λεκανοπέδιο κατέγραψε 770 νέες μολύνσεις, με το κέντρο της Αθήνας να είναι η περιοχή με το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Κορονοϊός: Ανησυχία για την Αττική

Τα… χειρότερα ωστόσο δεν έχουν έρθει σύμφωνα με τους ειδικούς καθώς η επάνοδος των εκδρομέων του Αυγούστου σε συνδυασμό με τη μετάλλαξη «Δέλτα» που κυριαρχεί στη χώρα μας, θα εκτοξεύσουν τα κρούσματα και την πίεση στις ΜΕΘ.

«Με την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου θα υπάρξει μια περαιτέρω διάδοση της πανδημίας στην Αττική, που μπορεί να κορυφωθεί στο διάστημα από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου, και θα επιφέρει πίεση στο σύστημα Υγείας του λεκανοπεδίου», εκτίμησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. Παράλληλα τόνισε πως εάν ενταθούν οι εμβολιασμοί δεν θα φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα ημερησίως, όπως προβλέπουν πολλοί επιστήμονες. «Εάν εμβολιαστούμε, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να μη δούμε τέτοια νούμερα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αν δεν εμβολιαστούμε, όμως, είναι πολύ πιθανό να το δούμε αυτό το κύμα. Ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο», πρόσθεσε.

Κοντά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών η κυβέρνηση

Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να αυξηθούν οι αριθμοί των εμβολιασμών, η κυβέρνηση φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην επέκταση της υποχρεωτικότητας.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι είναι το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας στον στρατό και σε όσους κατατάσσονται για να υπηρετήσουν την πατρίδα αλλά και γενικότερα στους ένστολους. «Το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είναι μια επιλογή», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ερώτηση του Newsbomb.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ λίγο αργότερα ο Μάκης Βορίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στους υπαλλήλους που είναι σε καθημερινή επαφή με πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου προχωράει η εφαρμογή της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί και οι φαρμακοποιοί και τόνισε πως θα επιβληθούν πρόστιμα και κυρώσεις σε όσους δεν το τηρήσουν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ