Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Προς επέκταση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, πιθανόν και στο Δημόσιο -Ποιοι θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο


Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολίων είναι στο τραπέζι. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επέκταση του μέτρου υποχρεωτικότητας. Ήδη το εμβόλιο είναι υποχρεωτικό σε όλους τους υγειονομικούς, ενώ πρόσφατα στις ανακοινώσεις που έγιναν από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια για τους ανεμβολίαστους, υποχρεωτικά θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού οι ιδιώτες γιατροί, οι φαρμακοποιοί και οι οδοντίατροι.

Ποιους θα αφορά η επέκταση της υποχρεωτικότητας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολίου θα αφορά στο δημόσιο τομέα και το στρατό, με τις ακριβείς ομάδες για τις οποίες θα γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο να είναι ακόμη σε επεξεργασία από τους ειδικούς. Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι η απόφαση του αμερικανικού FDA που έδωσε οριστική έγκριση του Pfizer δείχνει το δρόμο προς την υποχρεωτικότητα. Σημειώνεται ότι ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός προ ημερών και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Πάντως χθες, όσον αφορά το δημόσιο τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σύντομα και οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής του δημοσίου να πρέπει να εμβολιαστούν. «Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση ενός τέτοιου μέτρου πχ σε συγκεκριμένα σημεία οπού υπάρχει επαφή με παρά πολλούς ανθρώπους και υπάρχει καθημερινή συνεχής και τακτική επικοινωνία, ευρύτερα αυτό που θα λέγαμε front desk», σημείωσε με έμφαση.

«Και στο δημόσιο πρέπει και θέλουμε να γυρίσουμε σε κανονικότητα λειτουργιάς αξιοποιώντας την τηλεργασία οπού χρειάζεται, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία η παροχή υπηρεσίας να επανέλθει σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας.  Είναι κάτι που προφανώς θα αξιολογηθεί» εξήγησε. Σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον ιδιωτικό τομέα, μίλησε για κλάδους με πολύ μεγάλη επαφή με ανθρώπους, άρα μεγάλο συγχρωτισμό, όπως η εστίαση και κομμάτια του λιανικού εμπορίου. Και ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης ανέφερε ότι θα πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλους τομείς, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ξεκινήσει από τον κρατικό μηχανισμό, φέρνοντας ως παράδειγμα τους αστυνομικούς και όσους υπηρετούν στον στρατό. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα, αναφέροντας καταστήματα και υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ