Κοντογεώργης: Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες ομάδες

Ο ΓΓ Συντονισμού της Κυβέρνησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει στα μέσα Οκτωβρίου την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες.

Ο κ. Κοντογεώργης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «θα αξιολογήσουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου και αφού δούμε πως εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αν προκειμένου να εξασφαλίσουμε την συνεχή ομαλή λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, πρέπει να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες ομάδες».

Ερωτηθείς γιατί τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ 13 Σεπτεβρίου, απάντησε ότι «είναι μέτρα ενθάρρυνσης για τον εμβολιασμό. Χρειάζονται χρόνο να αποδώσουν».

«Οι πρώτοι αριθμοί και τάσεις είναι αισιόδοξοι. Δίνουμε ώθηση για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί» σχολίασε σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών.

Στη συνέχεια, είπε ότι τις 2 πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου υπήρχαν 20 – 25 χιλιάδες προγραμματισμοί νέων ραντεβού εβδομαδιαίως για εμβόλιο. Μετά τις 15 Αυγούστου, οι εβδομαδικαίοι εμβολιασμοί έφτασαν τις 80.000, ενώ όπως είπε, την τρέχουσα εβδομάδα, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη πάνω από 100.000 εμβολιασμοί.

Αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που θα τεθούν σε αναστολή, ο κ. Κοντογεώργης υπογράμμισε ότι «οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης έγιναν πολύ καιρό, πριν την 16η Αυγούστου και την 1η Αυγούστου. Αν κάποιος θέλει να προγραμματίσει τον εμβολιασμό του μπορεί να το κάνει και αυθημερόν. Ο χρόνος που είχε διατεθεί σε υγειονομικούς και εργαζόμενους ήταν επαρκείς».

«Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, από 45%, πριν την 16η Αυγούστου, φτάσαμε σχεδόν στο 95%» πρόσθεσε. «Άνθρωποι που κάνουν επαγγέλματα υγείας αυτονόητο ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι» τόνισε ο κ. Κοντογέωργης.

«Επειδή έχουμε εικόνα των κενών από όσους δεν εμβολιαστεί, κάθε ΥΠΕ έχει εκπονήσει ένα σχέδιο, που αφορά συγχωνεύσεις κλινικών, μετακινήσεις προσωπικού και όπου χρειάζεται θα γίνουν προσλήψεις με ταχείς διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη, έως τώρα, το 68% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, ενώ στο σύνολο του πληθυσμού, έχει εμβολιαστεί το 60%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here