Βάσεις 2021: Οι σχολές με τη μεγαλύτερη άνοδο και τη μεγαλύτερη πτώση – Από το +1725% στο -46%


Βάσεις 2021: Άνοδος καταγράφηκες στις βάσεις σε 429 σχολές ενώ αντίθετα πτώση σημειώθηκε σε 112 σχολές

Τις εκτιμήσεις για άνοδο στον μεγαλύτερο αριθμό των σχολών για τους υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2021.

Συνολικά για τους υποψηφίους των ΓΕΛ καταγράφθηκε άνοδος σε 429 σχολές και πτώση σε 112 σχολές. Το ρεκόρ της ανόδους για τις βάσεις του 2021 ανήκει στο τμήμα Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρπενήσι) του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών με 1.725%.

Στον αντίποδα το ρεκόρ της πτώσης για τις βάσεις 2021 ανήκει στη σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ (Αθήνα) με 46% στο σύνολο των 112 σχολών της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά για τα ΓΕΛ (statistika-gel-vaseis.xls)

Επαγγελματικά Λύκεια

Παρόμοια η εικόνα και στις βάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) με 441 να τραβάνε την «ανηφόρα» και 141 να παίρνουν την «κατιούσα».

Σε επίπεδο ποσοστιαίας αύξησης στην πρώτη θέση της λίστας των σχολών που επέλεξαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ βρίσκεται το τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος (Βόλος) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με άνοδο 429%.

Την ακριβώς αντίθετη διαδρομή κατέγραψε το τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου (Μυτιλήνη) με την πτώση στη βάση εισαγωγής του να φτάνει το 48,1%.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά για τα ΕΠΑΛ (statistika-epal-vaseis.xls)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ