Θαλασσινό αλάτι: Τα ευεργετικά του οφέλη για το δέρμα [vid]


Παρέχοντας ένα μοναδικό μείγμα πλεονεκτημάτων για μια ελαστική και λαμπερή επιδερμίδα, η λίστα με τα οφέλη του θαλασσινού αλατιού για το δέρμα είναι εκτεταμένη. Είτε με την προσθήκη θαλασσινού αλατιού στο μπάνιο, είτε με απολέπιση με θαλασσινό αλάτι, το θαλασσινό αλάτι μπορεί να λειτουργήσει για να μαλακώσει το δέρμα, να καθαρίσει τις ακαθαρσίες και την πιτυρίδα.

  • Απολέπιση σε βάθος

Το θαλασσινό αλάτι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό απολεπιστικό, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με ευκολία, ενώ ενισχύει την κυκλοφορία. Επιπλέον, αφαιρώντας το στρώμα νεκρού δέρματος, τα scrubs θαλασσινού αλατιού μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των ενυδατικών και των ορών του προσώπου σας.

  • Αποτοξίνωση του δέρματος

Το θαλασσινό αλάτι είναι εξαιρετικό στην αποτοξίνωση του δέρματος βοηθώντας στην απομάκρυνση των τοξινών από το δέρμα. Απλώς βυθίζοντας τον εαυτό σας σε μπάνιο με θαλασσινό αλάτι για αποτοξίνωση του δέρματος ολόκληρου του σώματος ή εστιάζοντας στο πρόσωπο με ένα scrub θαλασσινού αλατιού, μπορείτε εύκολα να βιώσετε τα οφέλη αποτοξίνωσης. Οι μύες σας θα ωφεληθούν επίσης καθώς τα άλατα βοηθούν στην ανακούφιση από τυχόν κράμπες και δυσκαμψίας.

  • Καταπραϋντικό για το έκζεμα

Σημειώνεται ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για αυτό, αλλά μελέτες δεικνύουν ότι το θαλασσινό αλάτι ανακουφίζει ορισμένα συμπτώματα εκζέματος στα παιδιά, βοηθώντας στη βελτίωση των σημείων ερυθρότητας, ενώ παράλληλα καταπραϋνει τον κνησμό. Απλώς προσθέστε το αλάτι σε ζεστό νερό και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια εφαρμόστε μία απαλή αλοιφή για την ενυδάτωση της επιδερμίδας.

  • Καταπολέμηση της ακμής

Τα οφέλη του θαλασσινού αλατιού για το δέρμα επεκτείνονται και στην αντιμετώπιση της ακμήσ, βοηθώντας να καθαριστούν οι ακαθαρσίες, το θαλασσινό αλάτι βοηθά στην απομάκρυνση των βακτήρια που προκαλούν την εμφάνιση της ακμής σε πρώτη φάση. Με την απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας στο πρόσωπο, το θαλασσινό αλάτι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης σπυριών.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ