Αθλητισμός: Η γιόγκα ανακουφίζει το στρες και ανεβάζει τη διάθεση [vid]


Η γιόγκα μπορεί να είναι ένας πιο χρήσιμος τρόπος μείωσης του άγχους επειδή συνδυάζει τόσο τη φυσική κατάσταση με την αυτογνωσία όσο και την συμπόνια. Συνδυάζει φυσικές στάσεις, ελεγχόμενη αναπνοή και διαλογισμό και σχεδόν όλοι μπορούν να την κάνουν. Η πρακτική της γιόγκα έχει συνδεθεί όχι μόνο με τη μείωση του στρες αλλά και με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών, τη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης, τη μείωση του άγχους και της έντασης των μυών, την αύξηση της δύναμης και της ευελιξίας, την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης και τη βελτίωση του υγιούς ύπνου. Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη από τη Γιόγκα, που μία δοκιμή αξίζει σε κάθε περίπτωση τον κόπο.

  • Το νευρικό μας σύστημα

Το αυτόνομο νευρικό μας σύστημα που ανταποκρίνεται στο στρες, χωρίζεται σε παρασυμπαθητικό και συμπαθητικό. Το συμπαθητικό νευρικό σύστημα προετοιμάζει το σώμα για έντονη σωματική δραστηριότητα και συχνά αναφέρεται ως απόκριησ “μάχης ή φυγής”. Το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα έχει σχεδόν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Χαλαρώνει το σώμα και αναστέλλει ή επιβραδύνει πολλές λειτουργίες υψηλής ενέργειας. Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος, γιατί σας ηρεμεί και μειώνει το χρόνιο στρες και τα επίπεδα ορμονών καθώς αυξάνεται η βιωσιμότητα του καρδιακού ρυθμού σας.

  • Κατανόηση της Γιόγκα

Η γιόγκα είναι μια μη κριτική παρατήρηση του νου και του σώματος. Όπου το σώμα είναι σφιχτό, το μυαλό προσπαθεί να ανακουφίσει την πίεση. Όταν υπάρχουν σκέψεις που τρέχουν στο μυαλό, η σωματική χαλάρωση βοηθά να “ηρεμήσει” το άγχος. Στη γιόγκα, το μυαλό και το σώμα είναι ένα και η εξάσκηση θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε τη σύνδεση μεταξύ των δύο.

Η γιόγκα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να απελευθερώσετε συναισθηματική ενέργεια. Η συναισθηματική ένταση αποθηκεύεται συχνά στους γοφούς και τους ώμους και οι στάσεις που απελευθερώνουν αυτές τις περιοχές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Μελέτες δείχνουν ότι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι με τους οποίους η γιόγκα στοχεύει το άγχος είναι ανεβάζοντας τη διάθεσή σας, αυξάνοντας την συνειδητότητα και την αυτοσυμπόνια. Μας επιτρέπει παράλληλα να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην παρούσα στιγμή, ενθαρρύνοντάς μας να κάνουμε ένα διάλειμμα από τον κόσμο που συνεχώς τρέχει.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ