Άγχος: 3 τρόποι που το άγχος επηρεάζει την ερωτική ζωή σου [vid]


Το άγχος μπορεί να προκαλέσει πανικό, φόβο, ένταση και ανησυχία. Μπορεί να καταλάβει τις σκέψεις σας και πολλούς τομείς της ζωής σας. Ακόμα και όταν αγαπάτε και νοιάζεστε για κάποιον, το άγχος μπορεί να σας εμποδίσει να απολαύσετε τις εκφράσεις της αγάπης.

Steve Prezant/Getty Images

Κανένας άνθρωπος δεν αντιμετωπίζει τις ίδιες καταστάσεις ψυχικής υγείας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε κάποιες γενικές γραμμές σχετικά με το άγχος και το σεξ.

  • Το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ορμή

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει μειωμένη λίμπιντο. Όταν είστε ανήσυχοι/ες, έχετε υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης (η κύρια ορμόνη του στρες). Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης μπορούν να καταστείλουν τις ορμόνες που επηρεάζουν την επιθυμία. Μπορεί να είχατε διάθεση νωρίτερα την ημέρα. Αλλά μόλις ξεκινήσει το άγχος σας, μπορεί να ρίξει τη σεξουαλική σας επιθυμία

  • Το άγχος μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ανασφαλείς για το σώμα σας

Μπορεί να είναι δύσκολο να γδυθείτε μπροστά σε κάποιον για πρώτη φορά. Όταν έχετε άγχος, είναι πιο πιθανό να εστιάζετε στα «ελαττώματα» του σώματός σας. Το να είναι κανείς αυτοκριτικός και να επικρίνει ή να νιώθει ντροπή για τον εαυτό του και το σώμα του, τον εμποδίζει να είναι πλήρως παρών συναισθηματικά και σωματικά κατά τη διάρκεια του σεξ.

  • Το άγχος μπορεί να δυσκολέψει περισσότερο τον οργασμό

Τα σωματικά συμπτώματα του άγχους, όπως για παράδειγμα οι σφιγμένοι μύες, η γρήγορη αναπνοή, η ζάλη και η ρηχή αναπνοή σημαίνουν ότι δεν μπορείτε να χαλαρώσετε. Έχετε αυξημένη παραγωγή ορμονών του στρες που σας κάνουν να αισθάνεστε στο όριο. Και όλα αυτά μπορούν να σας αποσπούν από το να τελειώσετε. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βιώσετε ευχαρίστηση και να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας ή τον εαυτό σας μέσω του οργασμού και της οικειότητας/επαφής.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ