Φυσικό αποσμητικό σώματος: Φτιάξτε εύκολα το δικό σας αποσμητικό στο σπίτι με υλικά από την κουζίνα [vid]


Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας φυσικό αποσμητικό σώματος στο σπίτι και αφήστε τις μασχάλες σας να αναπνεύσουν ελεύθερα!

Τι συστατικά θα χρειαστείτε:

  • 1/3 φλιτζανιού λάδι καρύδας
  • 1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
  • 1/4 φλιτζάνι άμυλο από αραρούτι ή καλαμποκιού
  • 6 έως 10 σταγόνες αιθέριων ελαίων, εάν επιθυμείτε

 

  • Οδηγίες παρασκευής:

Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και βέλος. Πολτοποιούμε το μείγμα στο λάδι καρύδας μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε τα αιθέρια έλαια, εάν θέλετε. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα άδειο γυάλινο δοχείο.

  • Πώς το εφαρμόζετε

Για να το χρησιμοποιήσετε, απλά ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα ανάμεσα στα δάχτυλά σας μέχρι να μετατραπεί σε υγρό. Εφαρμόστε στις μασχάλες και voila!

Όταν φτιάχνετε το δικό σας φυσικό αποσμητικό, μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικές βάσεις, σκόνες και έλαια. Το βούτυρο καριτέ, το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας λειτουργούν καλά ως βάσεις, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να τα χρησιμοποιήσετε, εάν για παράδειγμα προτιμάτε μια φυσική αποσμητική φόρμουλα σε σκόνη. Σε αυτήν την περίπτωση, απλώς συνδυάστε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και και στη συνέχεια προσθέστε τα αιθέρια έλαια που προτιμάτε – αν θέλετε- και ανακινήστε για να αναμειχθούν.

Είναι σημαντικό να θυμάστε πως η διατροφή σας επηρεάζει επίσης τη μυρωδιά σας

Εάν δοκιμάσετε το φυσικό αποσμητικό και εξακολουθείτε να ανησυχείτε για τη μυρωδιά του σώματός σας, σκεφτείτε επίσης να κοιτάξετε τι τρώτε. Μια μελέτη του 2006 σε 17 άνδρες διαπίστωσε ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον τρόπο που μυρίζουμε. Επιπλέον, σκεφτείτε πώς ορισμένα τρόφιμα όπως το σκόρδο ή το κρεμμύδι επηρεάζουν την αναπνοή σας. Όταν ιδρώνετε, αυτές οι τροφές μπορούν επίσης να κάνουν όλο το σώμα σας να μυρίζει λίγο πιο “δυνατά”.

Εάν ανησυχείτε σοβαρά για τη μυρωδιά που παράγει το σώμα σας, ακόμη και με τη χρήση αποσμητικών προϊόντων,  μιλήστε με το γιατρό σας. Ορισμένες καταστάσεις υγείας μπορούν επίσης να ενισχύσουν τη μυρωδιά ενός ατόμου.

Αλλά πάνω απ ‘όλα και κυριότερα, να θυμάστε ότι ο ιδρώτας και η μυρωδιά του σώματος είναι απολύτως φυσιολογικά!

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ