Αφγανιστάν: Η Γαλλία ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων από το Αφγανιστάν


Η Γαλλία ολοκλήρωσε το βράδυ της Παρασκευής τις αεροπορικές επιχειρήσεις της απεγκλωβισμού ανθρώπων, που απειλούνταν από τους Ταλιμπάν, από την Καμπούλ στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα το Παρίσι, προσθέτοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση θα διατηρήσει επαφές με τους Ταλιμπάν για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που διατρέχουν κίνδυνο θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα.

«Η επιχείρηση Apagan, που ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ», ανακοίνωσε η Παρλί στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι «σχεδόν 3.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.600 Αφγανών» μεταφέρθηκαν στην Γαλλία.

Συμπλήρωσε ότι το Παρίσι θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη προστασίας να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε μαζί με την υπουργό Άμυνας, ο Ζαν- Ιβ Λεντριάν, υπουργός Εξωτερικών, τόνισε πως το Παρίσι θα διατηρήσει επαφές με αξιωματούχους των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τώρα που ολοκληρώθηκε η γαλλική επιχείρηση εκκένωσης.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η γαλλική επιχείρηση για την απομάκρυνση ανθρώπων από το αεροδρόμιο της Καμπούλ έπρεπε να τελειώσει το βράδυ της Παρασκευής επειδή δεν ήταν εξασφαλισμένη η ασφάλεια και επειδή η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων ήταν ταχύτατη.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ