Αφγανιστάν: Κάτω από 4.000 πλέον οι Αμερικανοί στρατιώτες στην Καμπούλ


Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που βρίσκονται στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν είναι πλέον λιγότεροι από 4.000.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι πλέον λιγότεροι από 4.000, είπε στο Reuters αξιωματούχος των ΗΠΑ το Σάββατο, από 5.800 που είχαν φτάσει κάποια στιγμή.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, πρόσθεσε ότι το πλήγμα της Παρασκευής, με στόχο «σχεδιαστή» επιθέσεων του ISIS-K δε θεωρείται ότι έπληξε υψηλόβαθμο στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, και δεν αποκλείονταν περαιτέρω στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δεσμευτεί την Πέμπτη πως η Ουάσινγκτον θα κυνηγούσε τους δράστες, και η US Central Command είπε πως το πλήγμα έλαβε χώρα τη νύχτα στη Νανγκαρχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν. «Σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις σκοτώσαμε τον στόχο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως έγινε γνωστό, στοχεύθηκε ένας «σχεδιαστής» επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους, με τις ΗΠΑ να υπογραμμίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος νέων επιθέσεων, εν όψει της ολοκλήρωσης της επιχείρησης απομάκρυνσης αμάχων και αποχώρησης στρατευμάτων.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ένα drone τύπου Reaper, που είχε απογειωθεί από βάση στη Μέση Ανατολή, έπληξε ένα στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζε επιθέσεις και ήταν σε αυτοκίνητο με συνεργάτη του. Και οι δύο θεωρείται πως είναι νεκροί, είπε ο αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ