Συνομιλίες Μέρκελ – Τζόνσον για το Αφγανιστάν – Συμφωνία για χορήγηση βοήθειας


Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες «είναι αποφασισμένοι να εργαστούν, στο πλευρό των άλλων ηγετών της G7, για να σχεδιάσουν έναν οδικό χάρτη

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν σήμερα την κατάσταση στο Αφγανιστάν και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η χορήγηση διεθνούς βοήθειας αλλά και μια κοινή προσέγγιση εκ μέρους της G7 απέναντι στη μελλοντική κυβέρνηση της χώρας αυτής.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες «είναι αποφασισμένοι να εργαστούν, στο πλευρό των άλλων ηγετών της G7, για να σχεδιάσουν έναν οδικό χάρτη αναφορικά με το πώς θα αντιμετωπίσουν» μια νέα κυβέρνηση στο Αφγανιστάν.

Ο Τζόνσον επισήμανε ότι προϋπόθεση για την οποιαδήποτε αναγνώριση και συνεργασία με τους Ταλιμπάν είναι ότι εκείνοι θα επιτρέψουν την ασφαλή διέλευση όσων επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα αλλά και θα σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Μέρκελ συνομίλησε επίσης με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. Σύμφωνα με το γραφείο της, η ίδια, ο Τζόνσον και ο Ρούτε συμφώνησαν ότι η οργάνωση της αναχώρησης των ξένων πολιτών, των ντόπιων που εργάστηκαν για ξένες κυβερνήσεις και των Αφγανών που χρήζουν προστασίας παραμένει κορυφαία προτεραιότητά τους.

«Το τέλος της επιχείρησης εκκένωσης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, η κατάσταση στο Αφγανιστάν και στην περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο» αυτών των τηλεφωνικών συνομιλιών, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ