Μενέντεζ: Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι χειρότερο από τον Ερντογάν


Σκληρή επίθεση του Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ κατά του Τούρκου προέδρου.

Έντονα «πυρά» κατά της Τουρκίας και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Όπως είπε ο Αμερικανός γερουσιαστής, η Ελλάδα θα πρέπει να νιώθει πιο ασφαλής με τον πρόεδρο Μπάιντεν, υπογραμμίζοντας πως «θα θέλαμε μια Τουρκία ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και δύσης, ως ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ που δεσμεύεται στις ίδιες αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου. Αλλά αυτή η φιλοδοξία δεν είναι η Τουρκία υπό τον Ερντογάν. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος ανησυχεί βαθύτατα για την Τουρκία, όχι μόνο στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στη Λιβύη, στη Συρία, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και αλλού. «Η εμπλοκή τους ήταν αντίθετη με το είδος του συμμάχου που θα περιμέναμε και από πολλές απόψεις αντίθετη με τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ».

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως αυτό θα άλλαζε αν έφευγε ο Ερντογάν, απάντησε «θα μπορούσε κανείς να το ελπίζει! Φυσικά, όπως και με κάθε χώρα, αν υπάρξει κάποια στιγμή νέα ηγεσία, θα κρίνουμε από αυτά που κάνουν και όχι από αυτά που λένε».

Όπως αποσαφήνισε, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε «συναλλαγή» με τον Ερντογάν, ενώ χαρακτήρισε ως «κρίσιμο λάθος» του Τούρκου προέδρου το θέμα των S-400 , γιατί, όπως εκτίμησε ο ίδιος, ο Ερντογάν νόμιζε πως θα αποφύγει τις συνέπειες για την απόκτησή τους.

Ο κ. Μενέντεζ εκτιμά επίσης ότι το επόμενο δίμηνο θα υπογραφεί η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ και δεν αποκλείει να λάβει η Ελλάδα μεταχειρισμένο αλλά προηγμένο πολεμικό υλικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ