Κορονοϊός: Με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στα χέρια έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες από το Ισραήλ

Όπως είχε αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, το πράσινο πιστοποιητικό, το οποίο ήταν πρόταση της Ελλάδα, αναμένεται να να δώσει ώθηση προς την κανονικότητα

Στην Ελλάδα έφτασαν σήμερα οι πρώτοι Ισραηλινοί τουρίστες, οι οποίοι μπόρεσαν να ταξιδέψουν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Σύμφωνα με το OPEN οι πρώτες πτήσεις έφτασαν λίγο πριν τις 11:00 το πρωί. Σημειώνεται ότι λόγω ότι έχουν εμβολιαστεί οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς καραντίνα.

Όπως είχε αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, το πράσινο πιστοποιητικό, το οποίο ήταν πρόταση της Ελλάδα, αναμένεται να να δώσει ώθηση προς την κανονικότητα καθώς θα επιτρέψει τους Ευρωπαίους πολίτες να κυκλοφορούν και πάλι ελεύθερα εντός των εσωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, σε συνεντεύξεις του σε διεθνή ΜΜΕ ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ανέπτυξε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης γύρω από το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν ειδικά για τις μετακινήσεις των Βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στους Times, ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι «όλες οι κινήσεις και οι αποφάσεις μας έχουν ως στόχο το να συνεχίσει η Ελλάδα να διατηρεί το ιστορικό της, ως ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στον κόσμο».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε σε ένα «σχέδιο συνεργασίας με κάποιες χώρες» πριν από το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις 14 Μαΐου, ως εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανοίξουμε νωρίτερα και να διορθώσουμε ζητήματα που ενδεχομένως να προκύψουν, με χώρες που θεωρούνται ασφαλέστερες από άλλες. Το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και ορισμένα άλλα κράτη βρίσκονται στην κορυφή της λίστας μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here