Μήνυμα νίκης στέλνει ο Τσίπρας – Η αισιοδοξία επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η «κλεψύδρα» στον πολιτικό χρόνο της κυβέρνησης έχει αρχίσει να αδειάζει ταχύτατα και στέλνει μήνυμα νίκης στις επόμενες εκλογές. 

Το μήνυμα πως η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και η νίκη στις επόμενες εκλογές είναι ένας στόχος απολύτως ρεαλιστικός στόχος, επιθυμεί να στείλει προς όλα τα κορυφαία κομματικά στελέχη, αλλά και τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, που πιστεύει βαθύτατα, ότι η «κλεψύδρα» στον πολιτικό χρόνο της κυβέρνησης έχει αρχίσει να αδειάζει ταχύτατα.

Πριν από σχεδόν δύο μήνες, κατά την ομιλία του στο Κερατσίνι, την παραμονή της έναρξης των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε θέσει για πρώτη φορά δημόσια έναν στόχο που με βάση τα τότε δημοσκοπικά δεδομένα δεν έμοιαζε πολύ ρεαλιστικός. «Να είμαστε πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, έστω και με μία ψήφο διαφορά», είχε πει τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι αναλυτές που σημείωναν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θέτει αυτόν τον στόχο με σκοπό να συσπειρώσει όσο περισσότερο μπορούσε την εκλογική βάση του κόμματος του. Όσοι, όμως, συνομιλούν τακτικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ήξεραν ότι εκείνος πίστευε από τότε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Ακόμα και αν οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δεν παρουσίαζαν μία τέτοια προοπτική.

Σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο αισιόδοξος από ποτέ την τελευταία διετία και δεν διστάζει δημόσια να δηλώνει ότι το κόμμα του θα είναι πρώτο -και μάλιστα με άνεση- στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση – όποτε κι αν αυτή διεξαχθεί. Το δήλωσε, άλλωστε, ξεκάθαρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στον δημοσιογράφο Τάσο Παππά.

Από που, όμως, πηγάζει αυτή η πεποίθησή του για νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση; «Δεν είναι κάποιου είδους συναισθηματική υπερβολή, αλλά στηρίζεται στην απλή λογική. Σήμερα η κοινωνία υποφέρει από μια κυβέρνηση που μέσα σε δυο χρόνια όχι μόνο έχει ισοπεδώσει τα πάντα, αλλά προσβάλλει διαρκώς και τη νοημοσύνη των πολιτών, μέσω μιας πρωτοφανούς προπαγάνδας», είπε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συνέχισε, μάλιστα, τονίζοντας πως «Σύμφωνα μ’ αυτή, είτε πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, είτε εκτοξεύεται η ανεργία και πληθαίνουν τα λουκέτα, είτε καίγεται η μισή Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης τα κάνει όλα άριστα. Και κάθε φορά που η οργή ξεχειλίζει ακόμη και από τα μικρόφωνα των ζωντανών τηλεοπτικών ρεπορτάζ, εμφανίζεται μια δημοσκόπηση να μας δείξει πόσο ανέβηκε η αποδοχή του κυβερνώντος κόμματος στη κοινή γνώμη. Κάποια στιγμή, όμως οι πολίτες κουράζονται με την απόσταση ανάμεσα στην πραγματικότητα που ζουν και την εικόνα που τους βομβαρδίζει».

Άλλωστε, στη Κουμουνδούρου εκτιμούν πως τη περίοδο των πυρκαγιών έγινε για πρώτη φορά σαφές ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει ένα μεγάλο ποσοστό από την εμπιστοσύνη που της έδειχναν οι πολίτες, Όπως, όμως, επισημαίνουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το «ξέσπασμα» εκείνων των ημερών ήταν αποτέλεσμα συσσώρευσης μεγάλου θυμού για μία σειρά από κυβερνητικές επιλογές. Από τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, από τη προσπάθεια διαχωρισμού των Ελλήνων σε εμβολιασμένους και μη, αλλά και από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά στη καθημερινότητα τους.

Πάντως, όλοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, πιστεύουν ότι δεν αρκεί η φθορά της κυβέρνησης. Όπως τονίζουν, πρέπει να πείσουν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας διακυβέρνησης άλλου τύπου, ικανής να προσδώσει σύγχρονο περιεχόμενο στην ανάγκη και την ιδέα της αλλαγής. Να εκφράσει στις σημερινές συνθήκες τα συμφέροντα της κοινωνική πλειοψηφίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ