Σεξ Οφέλη Υγεία: Όσοι κάνουν συχνά σεξ έχουν πιο γερή μνήμη και υψηλή αυτοπεποίθηση

Τα πιθανά οφέλη του σεξ στην υγεία περιλαμβάνουν τη βελτίωση της διάθεσής σας και την ενίσχυση της καρδιάς. Το συναινετικό σεξ, όπου και οι δύο σύντροφοι επιλέγουν να είναι μαζί στην πράξη, σε συνδυασμό με την προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μέρος της ζωής ενός ατόμου και να επηρεάσει θετικά τόσο τη σωματική του υγεία όσο και τη γενική αίσθηση ευεξίας. Ας δούμε όμως μερικά από τα οφέλη του σεξ.

  • Υψηλότερη αυτοεκτίμηση

Το πώς αισθάνονται οι άνθρωποι για τον εαυτό τους συνδέεται με την εμπειρία της σεξουαλικής απόλαυσης. Όσοι αναφέρουν υψηλά επίπεδα απόλαυσης στο σεξ βιώνουν επίσης υψηλότερη αυτοεκτίμηση και μεγαλύτερη αίσθηση αυτονομίας. Το ερώτημα βεβαίως που προκύπτει είναι: Ποιο από τα δύο έρχεται πρώτο; Είναι η σεξουαλική απόλαυση που φέρνει πιο γερή αυτοπεποίθηση ή μήπως αντίστροφα η υψηλή αυτοπεποίθηση προωθεί μεγαλύτερη απόλαυση στο σεξ; Μέχρι σήμερα, τα δεδομένα είναι σχετικά ασαφή.

  • Ανακούφιση από τις κράμπες της εμμηνόρροιας

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι οργασμοί μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Αν και για πολλά άτομα η διείσδυση τις ημέρες τις περιόδου δεν είναι ιδιαιτέρως ευχάριστη υπόθεση, η διέγερση κατά τον οργασμό μπορεί σίγουρα να αποσπάσει την προσοχή μας από τον πόνο, ακόμα κι αν δεν προσφέρει άμεσα ανακούφιση από αυτόν.

  • Χαμηλότερος κίνδυνος καρκίνου του προστάτη

Ένα από τα πιο συζητημένα οφέλη του σεξ, ειδικά της εκσπερμάτωσης, είναι η μείωση του κινδύνου νόσησης από καρκίνο του προστάτη. Οι άνδρες που εκσπερματώνουν πιο συχνά (περισσότερες από 21 φορές το μήνα, σε σύγκριση με τέσσερις έως επτά φορές το μήνα) είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη.

 

  • Καλύτερη μνήμη

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το σεξ μπορεί να βοηθήσει στη μνήμη, τουλάχιστον τους μεγαλύτερους ενήλικες. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η σεξουαλική δραστηριότητα κατά το προηγούμενο έτος σχετίζεται με καλύτερη απόδοση σε τεστ μνήμης. Όπως και με άλλες έρευνες για το σεξ, διαφορές παρατηρούνται ανά φύλο και είδη σεξουαλικής πράξης. Έτσι, για παράδειγμα, σε μια μελέτη, ο αυνανισμός ήταν πιο χρήσιμος για τη γνωστική λειτουργία στις γυναίκες, ενώ η “συνεργατική” δράση ήταν πιο χρήσιμη για τους άνδρες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here