ΗΠΑ: Σε ισχυρό τυφώνα ενισχύθηκε ο τυφώνας Άιντα – Συγκλονιστικά βίντεο


ΗΠΑ: Ο τυφώνας Άιντα ενισχύθηκε λίγο πριν «χτυπήσει» τη Λουιζιάνα.

Ο τυφώνας Άιντα ενισχύθηκε σε ισχυρό τυφώνα, νωρίς σήμερα το πρωί και αναμένεται ότι θα προκαλέσει μία απότομη ενίσχυση των καταιγίδων, καταστροφικούς ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις με πλημμύρες στα βόρεια της ακτής του Κόλπου, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τους Τυφώνες στις ΗΠΑ (NHC).

Ο τυφώνας βρίσκεται τώρα σε απόσταση 170 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά του στομίου του ποταμού Μισισιπή, με μέγιστη ταχύτητα ανέμων 185 χιλιομέτρων την ώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το NHC.

Η αναφερόμενη καταιγίδα ενισχύθηκε χθες, γρηγορότερα από ότι προέβλεπαν οι αξιωματούχοι, καθώς κάτοικοι της Ακτής του Κόλπου απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και οι επιχειρήσεις έκλεισαν.

Η Νότια Λουιζιάνα βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με τις συνέπειες από το πέρασμα του τυφώνα Λάουρα πριν από ένα χρόνο.

Η Λουιζιάνα καταγράφει επίσης, τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 ανά 100.000 κατοίκους στις ΗΠΑ κατά τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζον Μπελ Έντουαρτς δήλωσε χθες, ότι οι άνεμοι του τυφώνα Άιντα θα είναι ισχυροί και θα πλήξουν μία περιοχή 482 χιλιομέτρων, ενώ ο αναφερόμενος τυφώνας, μπορεί να εξελιχθεί στο χειρότερο πλήγμα ακραίων καιρικών συνθηκών που θα δεχθεί η πολιτεία από το 1850.

Η Λουιζιάνα δέχθηκε ένα καταστροφικό πλήγμα κατά την προηγούμενη εβδομάδα πριν από 16 χρόνια, από τον τυφώνα Κατρίνα, με συνέπεια το θάνατο 1.800 ανθρώπων.

Η πολιτεία δεν προγραμματίζει την εκκένωση των νοσοκομείων που δέχονται πιέσεις από τις εισαγωγές των ασθενών που νοσούν από την COVID-19, όπως δήλωσε ο Έντουαρτς.

Την Παρασκευή, αναφέρθηκαν περισσότερα από 3.400 νέα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19, ενώ νοσηλεύονται περίπου 2.700 άνθρωποι με κορονοϊό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ