Τζανάκης: Τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των κρουσμάτων από τα μέσα Σεπτεμβρίου

Ο κ. Τζανάκης εξήγησε πως υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να μειωθούν τα κρούσματα από τα μέσα Σεπτεμβρίου

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε για την πορεία της πανδημίας, εξηγώντας θα μπορούσε να υπάρξει μείωση στα κρούσματα κορονοϊού από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αρχικά, ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε ότι στην κορύφωση του προηγούμενου κύματος της πανδημίας οι διασωληνωμένοι ασθενείς ξεπέρασαν τους 800, ενώ τώρα ανέρχονται σε 333. Εξήγησε δε ότι αυτό οφείλεται στους εμβολιασμούς αλλά και στο γεγονός ότι η μετάλλαξη Δέλτα χτυπά κυρίως νεότερες ηλικίες.

Στη συνέχεια, ο καθηγητής Πνευμονολογίας υπογράμμισε ότι λόγω της πιο δομημένης κινητικότητας του Σεπτεμβρίου αλλά και των αυξημένων τεστ, τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του μήνα, θα ακολουθήσουν οι νοσηλείες και τελευταίοι οι θάνατοι.

Αναφερόμενος στους πλήρως εμβολιασμένους νοσηλευόμενους, τόνισε ότι αποτελούν το 10-15% του συνολικού αριθμού και από αυτούς το 99% είναι ηλικίας άνω των 80 ετών ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που λαμβάνουν ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, λόγω άλλων παθήσεων.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου

Σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο κ. Τζανάκης δήλωσε ότι «μετά τις ευπαθείς ομάδες πρέπει να ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι και οι υγειονομικοί που βρίσκονται συνεχώς μέσα στον κίνδυνο».

Όπως τόνισε ο καθηγητής, ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης κατά 5 φορές ενώ προστατεύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, -το όποιο από την ηλικία των 50 και κάτω φτάνει ακόμα και το 99%, από τη βαριά νόσηση που θα χρειαστεί νοσηλεία.

Επεσήμανε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του κορωνοϊού όπως η ίνωση των πνευμόνων, που ειδικά για τους αθλητές είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να τερματίσει την καριέρα τους. Προειδοποίησε μάλιστα, ότι αθλητές που δεν εμβολιάζονται διακυβεύουν το μέλλον τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here