Αφγανιστάν: Αμερικανικό πλήγμα κατέστρεψε όχημα με βομβιστή αυτοκτονίας στην Καμπούλ


Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι έλαβε χώρα πλήγμα από drone κατά οχήματος στην Καμπούλ, που θα πραγματοποιούσε επίθεση στο αεροδρόμιο.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με drone στην Καμπούλ την Κυριακή, με αποτέλεσμα την εξόντωση ενός βομβιστή αυτοκτονίας σε αυτοκίνητο που θεωρήθηκε ότι ετοιμαζόταν να χτυπήσει το αεροδρόμιο, είπαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, καθώς οι ΗΠΑ οδεύουν προς τον τερματισμό της στρατιωτικής τους παρουσίας στην πόλη.

Το εν λόγω πλήγμα είναι το δεύτερο που πραγματοποιούν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν από την Πέμπτη, που σημειώθηκε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας από το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα τον θάνατο 13 Αμερικανών στρατιωτικών και πολλών Αφγανών αμάχων, που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι το πλήγμα της Κυριακής έγινε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ότι οι δευτερεύουσες εκρήξεις μετά το πλήγμα έδειχναν πως το όχημα μετέφερε «σημαντική ποσότητα εκρηκτικού υλικού».

Μάρτυρες έκαναν λόγο για μια μεγάλη έκρηξη σε γειτονιά βόρεια του αεροδρομίου, και βίντεο που κυκλοφόρησαν έδειχναν μαύρους καπνούς να υψώνονται στον ουρανό.

Η US Central Command επιβεβαίωσε το πλήγμα και ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως δεν υπήρχε κάποια άμεση ένδειξη πως υπήρχαν απώλειες μεταξύ αμάχων, μα γίνονταν σχετικές έρευνες.

«Παραμένουμε σε επιφυλακή για πιθανές μελλοντικές απειλές» υπογραμμίστηκε σχετικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε προειδοποιήσει το Σάββατο πως η κατάσταση στην Καμπούλ παρέμενε εξαιρετικά επικίνδυνη και ότι οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων τον είχαν ενημερώσει πως ήταν πολύ πιθανό να γίνει κάποια άλλη επίθεση μέσα στις επόμενες 24-36 ώρες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι ανησυχούσαν περισσότερο για πιθανή επίθεση από το παρακλάδι του ISIS (Ισλαμικού Κράτους) στο Αφγανιστάν (ISIS-K) στο αεροδρόμιο καθώς αποχωρούν οι αμερικανικές δυνάμεις – ειδικά για απειλές από ρουκέτες και βόμβες σε αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με drone με στόχο μέλη του ISIS-K στη Νανγκαρχάρ, ανατολικά της Καμπούλ, με αποτέλεσμα δύο νεκρούς και έναν τραυματία.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ