«Είμαστε ο λαός»: Διαδηλώσεις κατά του lockdown ξεσπούν στους δρόμους του Βερολίνου


«Είμαστε ο λαός»: Οι διαδηλωτές γέμισαν ξανά τη γερμανική πρωτεύουσα το Σάββατο για να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, παρά τις απαγορεύσεις σε αρκετές συγκεντρώσεις. Η αστυνομία είχε απαγορεύσει εννέα προγραμματισμένες διαδηλώσεις για το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένης μιας από το κίνημα Querdenker με έδρα τη Στουτγάρδη, το πιο ορατό κίνημα κατά του lockdown στη Γερμανία, το οποίο ένωσε ένα διαφορετικό μείγμα αυτών των αντιτιθέμενων στους εμβολιασμούς, αρνητών του κορωνοϊού και ακροδεξιών εξτρεμιστών. Ένα δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της άδειας για μια εκδήλωση, που σχεδιάστηκε για 500 άτομα, το Σάββατο και την Κυριακή.

Ωστόσο, όπως και ο τελευταίος γύρος διαδηλώσεων στις αρχές Αυγούστου, χιλιάδες αγνόησαν τις απαγορεύσεις και αποδείχθηκαν ότι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα. Με φωνές “Είμαστε άνθρωποι!” οι διαδηλωτές πέρασαν από τις συνοικίες Prenzlauer Berg και Mitte του Βερολίνου.  Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί είχαν τοποθετηθεί σε όλη την πόλη για να απαντήσουν σε όσους εμφανίστηκαν παρά τις απαγορεύσεις.

Σε μια διαμαρτυρία το βράδυ του Σαββάτου στο Mitte, τα γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να διαλύσει ένα πλήθος που δεν ήθελε να φύγει μόλις τέλειωσε η διαμαρτυρία. Το πλήθος τελικά αραίωσε καθώς άρχισε να βρέχει.

Εν τω μεταξύ, μια αντι-διαμαρτυρία πλήρης με techno μουσική συγκέντρωσε επίσης πλήθος αρκετών χιλιάδων. Αυτοί οι διαδηλωτές υποστηρίζουν τους κυβερνητικούς περιορισμούς για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού και αντιτίθενται στο κίνημα Querdenker, τονίζοντας την ποικιλομορφία του Βερολίνου και υποστηρίζοντας περισσότερη κοινωνική συνοχή.

Η αστυνομία του Βερολίνου δήλωσε ότι διέλυσε τους διαδηλωτές όταν το πλήθος έγινε πολύ μεγάλο για να επιτρέψει την κοινωνική απόσταση.

Οι διαδηλώσεις του Σαββάτου ήρθαν εν μέσω μιας συζήτησης στη Γερμανία σχετικά με το αν θα επιβληθούν περιορισμοί σε μη εμβολιασμένα άτομα, ένα ερώτημα που παίρνει περισσότερο την διαδικασία του επείγοντος καθώς αυξάνονται οι καθημερινές λοιμώξεις.

Η Γερμανία ανέφερε 10.303 νέες καθημερινές λοιμώξεις το Σάββατο, περισσότερες από 2.000 από την προηγούμενη εβδομάδα. Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο στις αρχές Αυγούστου, οι οποίες κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία και εκατοντάδες άτομα που συνελήφθησαν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ