«Σκληρή και προγραμματική αντιπολίτευση» το φθινοπωρινό δόγμα Τσίπρα – Με το βλέμμα στη ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τις απώλειες που έχει υποστεί η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο είναι το πρόγραμμα εξουσίας που έχει καταρτίσει το προηγούμενο διάστημα και εμπλουτίζεται συνεχώς.

Να εκμεταλλευτεί πλήρως και προς όφελος του τις απώλειες που έχει υποστεί η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, έτσι ώστε να καταφέρει να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά, επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας. Σε αυτή τη προσπάθεια ζητάει να αξιοποιηθεί στο έπακρο η προγραμματική πρόταση του κόμματος του, έτσι ώστε οι πολίτες να πεισθούν πως υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική προοπτική.

Η θερινή «περίοδος χάριτος» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διήρκησε όσο οι μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονταν σε εξέλιξη. Από τη περασμένη κιόλας Τετάρτη και από τη συζήτηση επί αυτού του θέματος σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι όλοι στη Κουμουνδούρου θα πρέπει να μην αφήνουν στη Νέα Δημοκρατία ούτε μία σπιθαμή γης.

Με απλά λόγια, όλα τα στελέχη του κόμματος θα πρέπει στις δημόσιες παρεμβάσεις του να είναι έτοιμα να απαντήσουν σε όλα τα επιχειρήματα της κυβερνητικής πλευράς, ακόμα και αν βρίσκονται στα «εχθρικά» τηλεοπτικά παράθυρα. Αυτό που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν θέλει να συμβαίνει, είναι να αλλοιώνεται το κεντρικό μήνυμα του κόμματος. Η γραμμή χαράσσεται από τα καθοδηγητικά όργανα και θα πρέπει να ακολουθείται από όλους.

Αυτή η σύσταση περιλαμβάνει και στελέχη πρώτης γραμμής. Μάλιστα, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι είναι και ένα μήνυμα προς τον Παύλο Πολάκη, που συχνά πυκνά καταθέτει διαφορετική επιστημονική άποψη στο μείζον ζήτημα του εμβολιασμού, η οποία είναι αντίθετη με τη κεντρική θέση του κόμματος. Και επειδή οι καιροί είναι πονηροί και η «τρίχα» μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε «τριχιά» από τον κυβερνητικό παραμορφωτικό φακό, όλοι θα πρέπει να είναι προσεχτικοί.

Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι της κυβέρνησης, το οποίο είναι το πρόγραμμα εξουσίας που έχει καταρτίσει το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα, το πρόγραμμα εδώ και κάποιους μήνες βρίσκεται στα χέρια της κομματικής βάσης με στόχο το εμπλουτισμό και τη βελτίωση στα σημεία που ενδεχομένως τα χρειάζεται.

Ο βασικός πυρήνας, όμως, υπάρχει και θα πρέπει να μεταφερθεί στους πολίτες. Σε αυτή τη προσπάθεια συμμετέχει, φυσικά, και ο ίδιος ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αυτό το διάστημα έχει αναθέσει στο οικονομικό επιτελείο του κόμματος και στους στενούς του συνεργάτες, την προετοιμασία της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκεί, δηλαδή, που θα έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί προς τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, συνολικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ