Παγώνη: Φυσικά και μπορεί να υπάρξει μετάλλαξη που δεν πιάνει τα εμβόλια – Θερίζει η «Δέλτα»

Για τη μετάλλαξη Δέλτα που «δεν παίζει», τον αγώνα προς την επίτευξη του τείχους ανοσίας και το ζήτημα εμβολιασμού των υγειονομικών μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα η πρόεδρος» των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη

«Θερίζει η μετάλλαξη Δέλτα, δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και νέους», τόνισε το πρωί της Δευτέρας η Ματίνα Παγώνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε, ακόμα και τα παιδιά βρίσκονται υπό μεγάλο κίνδυνο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, επικαλούμενη μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ.

Μάλιστα όπως δήλωσε, ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται πρωτίστως για την δική τους προστασία και για εκείνη των οικογενειών τους ενώ έκανε έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία: «Τα παιδιά άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν, όχι μόνο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, αλλά γιατί η μετάλλαξη Δ είναι πολύ επιθετική και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία».

Όσον αφορά στο τείχος ανοσίας είπε πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο 70%, ενώ χρειαζόμαστε 80% τουλάχιστον για να χτιστεί.

Παράλληλα η κυρία Παγώνη αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε ο Αλμπερτ Μπουρλά πριν μερικές ημέρες, τονίζοντας ότι «φυσικά και μπορεί να υπάρξει μετάλλαξη που δεν πιάνει τα εμβόλια».

Στο θέμα των υγειονομικών, με την προθεσμία για υποχρεωτικό εμβολιασμό να εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου ανέφερε πως υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι ασθενείς: «Περιμένουμε και κάνουμε υπομονή με τους υγειονομικούς, δεν θα αφήσουμε έτσι τους ασθενείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here