Διαβήτης Διατροφή: Όταν τα σνακ δεν είναι απαραιτήτως ανθυγιεινά


Διαβήτης Διατροφή: Όταν εμφανίζονται οι πρώτες απογευματινές λιγούρες, είναι πολύ δελεαστικό να πιάσουμε τα πρώτα ανθυγιεινά σνακ που θα βρούμε μπροστά μας, όπως μπισκότα, πατατάκια ή γλυκά. Αλλά μία τέτοια κίνηση θα επιβαρύνει την υγεία σας. Τα καλά νέα είναι ότι τα σνακ δεν είναι απαραιτήτως ανθυγιεινά• στην πραγματικότητα, μπορούν ακόμα και να βοηθήσουν το διατροφικό σας πλάνο σε σχέση με τον διαβήτη, αρκεί να τα επιλέγετε σοφά.

10 σνακ ιδανικά για όσους αντιμετωπίζουν διαβήτη τύπου 2

Γιαούρτι

Το ελληνικό κλασικό γιαούρτι περιέχει μεγάλα ποσοστά πρωτεΐνης και αποτελεί ένα πλήρως χορταστικό σνακ, ειδικά όταν συνοδεύεται από κόκκινα φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Εκτός από πρωτεΐνες, παρέχει μια υγιεινή δόση ασβεστίου.

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα πράγματι κάνει το γιατρό πέρα. Γεμάτα φυτικές ίνες, τα μήλα μειώνουν αισθητά την αίσθηση πείνας. Μία έρευνα απέδειξε ότι όσοι κατανάλωναν μήλα τελικά κατέληγαν να καταναλώνουν 15% λιγότερες θερμίδες στα επόμενα γεύματά τους. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι περιορίζεστε σε ένα μήλο μέτριου μεγέθους.

Χούμους

Φτιαγμένο από ρεβίθια, το χούμους περιέχει πρωτεΐνη και ακόρεστα λιπαρά κατάλληλα για την υγεία της καρδιάς. Μπορούμε πλέον να τα βρούμε και συσκευασμένα στην αγορά.

Γουακαμόλε

Όπως και το χούμους, το κρεμώδες και νόστιμο γουακαμόλε βρίσκεται συσκευασμένο στην αγορά και σε μορφή dip για να το μεταφέρετε εύκολα παντού. Φτιάχνεται από ώριμα αβοκάντο και αποτελεί πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και επίσης περιέχουν βιταμίνη Ε.

Κόκκινα φρούτα

Εφοδιασμένα με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, τα κόκκινα φρούτα είναι γλυκά χωρίς να περιέχουν τεχνητή ζάχαρη και διαθέτουν φυσικούς υδατάνθρακες και υγιεινά λιπαρά. Αν μάλιστα τα προσθέσετε σε φρέσκο γιαούρτι, φτιάχνετε το τέλειο σνακ.

Ψημένοι σπόροι

Οι σπόροι, όπως κολοκυθόσποροι ή ηλιόσποροι, διαθέτουν ικανοποιητικά επίπεδα βιταμίνης Ε, φυλλικού οξέος και ψευδάργυρου. Μισό φλιτζάνι από αυτά μας δίνουν λιγότερες από 200 θερμίδες. Μπορούμε από πάνω να πασπαλίσουμε με πιπέρι καγιέν ή κάρυ.

Τόνος ή σολομός

Θα έχετε παρατηρήσει ότι πλέον στην αγορά, εκτός από τις κονσέρβες, μπορείτε να βρείτε και σε μικρά σακουλάκια αυτά τα δύο είδη ψαριού. Είναι μετρημένα σε μία κανονική μερίδα και είναι χορταστικά, εκτός από άκρως υγιεινά.

Ανάλατοι ξηροί καρποί

Αν και όλοι οι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φιστίκια και πεκάν) είναι εφοδιασμένοι με πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά, τα καρύδια αποδεικνύονται λίγο πιο ευεργετικά λόγω των μοναδικά υψηλών επιπέδων ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων.

Ανάλατα ποπ κόρν

Για ένα εξαιρετικά χορταστικό σνακ που προσφέρει έναν υγιεινό συνδυασμό καλών λιπαρών και υδατανθράκων υψηλής ποιότητας, μπορείτε να καταναλώσετε 2 φλιτζάνια ποπ κορν χωρίς αλάτι ή 16 ψημένα αμύγδαλα.

Φυστικοβούτυρο

Το κρεμώδες βούτυρο από ξηρούς καρπούς είναι από τις καλύτερες επιλογές όσον αφορά στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα. Μπορείτε να βρείτε στην αγορά, αλλά αν το φτιάξετε μόνοι σας είναι ακόμα πιο υγιεινό, διότι έτσι θα ελέγχετε την ποσότητα και την ποιότητα του λαδιού που προσθέτετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ