Βραζιλία: Λήστεψαν 3 τράπεζες και έδεσαν τους ομήρους στις οροφές των αυτοκινήτων (vids)


Βραζιλία: Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Αρακατούμπα με μια συμμορία να ληστεύει 3 τράπεζες και να δένει τους ομήρους στις οροφές των οχημάτων της

Όχι μια, όχι δυο αλλά συνολικά τρεις ληστείες τραπεζών πραγματοποίησε συμμορία στην πόλη Αρακατούμπα της Βραζιλίας ενώ τα μέλη της στη συνέχεια έδεσαν ομήρους στα αυτοκίνητα διαφυγής τους, ώστε να γλιτώσουν από τα πυρά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 50 άτομα συμμετείχαν στην ενορχήστρωση της χολιγουντιανής ληστείας.

Οι ληστές, βαριά οπλισμένοι, επιτέθηκαν στις τράπεζες νωρίς το πρωί της Δευτέρας, την ώρα που συνεργοί τους περικύκλωναν το τοπικό τμήμα της στρατιωτικής αστυνομίας και απέκλειαν την πρόσβαση σε κεντρικούς δρόμους του Αρακατούμπα, βάζοντας φωτιά σε παρκαρισμένα οχήματα.


Οι Αρχές ειδοποίησαν τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς, μεταξύ άλλων, υπήρχε φόβος για την ύπαρξη εκρηκτικών σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τα οχήματα των ληστών, ωστόσο δεν μπόρεσαν να επιχειρήσουν ένοπλοι καθώς αυτό θα έθετε σε κίνδυνο πολλές ζωές αθώων, όπως οι άνθρωποι που βρίσκονταν δεμένοι στα οχήματα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε το θάνατο ενός υπόπτου και δύο ακόμη ατόμων, χωρίς να κάνει λόγο για τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτοί πέθαναν. Τρία ακόμη άτομα τραυματίστηκαν.


Αγωνία για τους ομήρους

Παράλληλα, η τύχη των ομήρων που πήραν οι ληστές παραμένει ακόμη άγνωστη, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της Αρακατούμπα.

Το χρηματικό ποσό που εξασφάλισαν οι ληστές δεν είναι γνωστό. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε σε ορισμένα μέσα, ένας κάτοικος φαίνεται, ωστόσο, να μαζεύει χαρτονομίσματα από το πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική σελίδα G1, οι ληστές χρησιμοποίησαν drones για να παρακολουθήσουν τις κινήσεις των αστυνομικών από ψηλά.

Να σημειωθεί πως το 2017, εγκληματίες είχαν αποκτήσει τον έλεγχο διάφορων σημείων «στρατηγικής» σημασίας μέσα στην πόλη, είχαν επιτεθεί σε αστυνομικά τμήματα και μπλόκαραν δρόμους, με στόχο την ληστεία μιας εταιρείας ιδιωτικής ασφάλισης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ