ΣΥΡΙΖΑ: «Άνεμος» αισιοδοξίας στην Κουμουνδούρου λόγω των τελευταίων δημοσκοπήσεων

Καταγράφηκε σε δημοσκόπηση διαφορά μικρότερη από το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου του 2019, ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόσφατη εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα, ότι το πολιτικό κλίμα μπορεί να ανατραπεί, φαίνεται ότι έχει τις βάσεις της στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το καλοκαίρι, εκεί όπου φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί σημαντικές δημοσκοπικές απώλειες, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να καρπώνεται από τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Tο τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο αισιόδοξος από ποτέ την τελευταία διετία και δεν διστάζει δημόσια να δηλώνει ότι το κόμμα του θα είναι πρώτο -και μάλιστα με άνεση- στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση – όποτε κι αν αυτή διεξαχθεί, όπως δήλωσε, άλλωστε, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» το Σάββατο που μας πέρασε.

Στη Κουμουνδούρου έχουν αρκετούς λόγους για να χαμογελούν. Βασικότερος όλων είναι ότι σήμερα, για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, καταγράφηκε σε δημοσκόπηση διαφορά μικρότερη από το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου του 2019, ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της PRORATA που δημοσιεύει το iEidiseis.gr, η διαφορά είναι πλέον στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς η ΝΔ εμφανίζει απώλειες 1,5 ποσοστιαίας μονάδας (33% έναντι 34,5% τον Ιούλιο του 2021, ένα μήνα πριν), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «τσιμπάει» μισή μονάδα (25% από 24,5%)! Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 6,5% (έναντι 7%), το ΚΚΕ 4,5% (έναντι 4%), η Ελληνική Λύση 3,5% (έναντι 3%) και το ΜέΡΑ25 στο 2% (έναντι 2,5%)-συγκριτικά πάντα με τις έρευνες της ίδιας εταιρείας.

Το 64% αξιολογεί αρνητικά και σχετικά αρνητικά τη συνολική διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση και μόλις το 35% θετικά και σχεδόν θετικά. Αξίζει δε να σημειωθεί πως το ποσοστό εκείνων που αξιολογούν αρνητικά και σχεδόν αρνητικά τη κυβέρνηση ανέρχεται στο 71% μεταξύ των ηλικιών 17-34 ετών και στο 67% μεταξύ των ηλικιών 35-54 ετών.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απώλειες της τάξεως των δύο ποσοστιαίων μονάδων για την κυβέρνηση μετά από τις πυρκαγιές, κατέγραψε το Σάββατο και δημοσκόπηση της GPO που δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα Νέα». Πάντως, και στις δύο δημοσκοπήσεις, τα οφέλη που δείχνει να αποκομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, με τα κορυφαία του στελέχη να υποστηρίζουν ότι σύντομα θα γίνει και αυτό.

Ρούμπεν Σεμέδο: Με χειροπέδες στον Εισαγγελέα – Συνελήφθη και ο Νιγηριανός (vid)

Ρούμπεν Σεμέδο: «Είναι αθώος, έχουμε αδιάσειστα στοιχεία», λέει ο δικηγόρος του Πορτογάλου

Τραγωδία στην Ίο: Νεκρός τουρίστας μετά από καυγά


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here