Β.Κοντοζαμάνης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Όσοι εμβολιαστούν μετά την αναστολή, αμφίβολο αν θα επιστρέψουν στην ίδια θέση


Έκκληση στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας απηύθυνε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, με την προθεσμία του εμβολιασμού τους να μετρά αντίστροφα, αφού, όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός, ο νόμος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις αναστολές είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κοντοζαμάνης υπενθύμισε ότι όσοι επαγγελματίες τεθούν σε αναστολή, θα κληθούν να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα χρήματα του 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου που στο δημόσιο προκαταβάλλονται το μήνα Αύγουστο.

Επίσης διευκρίνισε ότι όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας και εμβολιαστούν κατόπιν, όταν επιστρέψουν στις θέσεις τους είναι πιθανόν να τοποθετηθούν σε άλλη θέση, καθώς, όπως είπε, οι ανάγκες στις υπηρεσίες θα έχουν διαφοροποιηθεί.

Ανοίγει την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των αναπληρωτών

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού – εκτός γιατρών, που θα καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν θα ενεργοποιηθεί την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου και θα μείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι μία μικρή μερίδα υγειονομικών επιμένουν ότι είτε είναι βλαβερό το εμβόλιο είτε ότι η υποχρεωτικότητα παραβιάζει τα δικαιώματά τους.

Επί αυτού, υπενθύμισε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απάντησε αρνητικά στο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει γιατροί νοσοκομειακοί και λοιπό υγειονομικό προσωπικό για να παγώσει η υποχρεωτικότητα εμβολιασμών.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ