Άγχος: Φυσικές θεραπείες για να ανακουφίσετε το άγχος και το στρες [vid]


Καθώς μεγαλώνουμε, γινόμαστε πιο ευάλωτοι/ες στις επιπτώσεις του συναισθηματικού και σωματικού στρες. Οι σπονδυλικές στήλες μας μπορούν να αισθανθούν τις συνέπειες αυτού του άγχους, οδηγώντας σε πόνο στην πλάτη ή στον αυχένα. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε αρκετές συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους.

Το υπερβολικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε χημικές ανισορροπίες στον εγκέφαλο και υπερβολικές αντιδράσεις στο κέντρο συναγερμού. Εάν υποφέρετε από συχνές κρίσεις άγχους, το σώμα και το μυαλό σας σηματοδοτούν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποκαταστήσουν την ισορροπία.

Αρχικά βήματα για τον έλεγχο του άγχους

  • Κάντε συχνά διαλείμματα.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, είμαστε αντιμέτωποι με αγχωτικές καταστάσεις. Είναι κρίσιμο να μην αφήσουμε αυτό το άγχος να αυξηθεί. Για κάθε 50 λεπτά εργασίας, κάντε ένα διάλειμμα 10 λεπτών για να μειώσετε το επίπεδο άγχους σας. Αυτό μπορεί πραγματικά να σας κάνει πιο παραγωγικούς/ες από το να δουλεύετε non stop. Σε τουλάχιστον ένα από αυτά τα διαλείμματα, πάρτε μια βαθιά αναπνοή.

Χρήσιμη συμβουλή: Εισπνεύστε αργά, επιτρέποντας στον αέρα να ταξιδέψει βαθιά στην κοιλιά σας, προεκτίνοντάς την. Εκπνεύστε αργά, επιτρέποντας στο στομάχι να επιστρέψει στο φυσιολογικό. Για μέγιστη οξυγόνωση και όφελος, κάθε εκπνοή πρέπει να διαρκεί δύο φορές περισσότερο από κάθε εισπνοή.

  • Μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης.

Σε μικρές, ακανόνιστες δόσεις, η καφεΐνη μπορεί να είναι φαρμακευτική. Αυξάνει τη ροή της χολής, η οποία διεγείρει τη χοληδόχο κύστη και μειώνει τη χοληστερόλη. Αλλά σε τακτικές δόσεις, μπορεί να εμποδίσει μια σειρά συστημάτων του σώματος που είναι υπεύθυνα για την ανταπόκριση στο στρες.

Σημαντική συμβουλή: Περιορίστε την πρόσληψη σε ένα έως δύο ποτά με καφεΐνη την εβδομάδα.

  • Ασκηθείτε τακτικά.

Η σωματική δραστηριότητα είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση αποβλήτων, ιδιαίτερα γαλακτικών και ουρικών οξέων, από τους μύες και το νευρικό σύστημα. Σε περίσσεια, αυτά τα οξέα σας κάνουν να αισθάνεστε νευρικότητα. Η ήπια έως μέτρια δραστηριότητα μπορεί να αποτρέψει και να μειώσει το άγχος για έως και δύο ώρες.

Χρήσιμη συμβουλή: Ασκηθείτε για τουλάχιστον 10 έως 15 λεπτά το πρωί και το απόγευμα. Ένας γρήγορος περίπατος σε συνδυασμό με βαθιά αναπνοή είναι ιδανικός.

  • Κοιμηθείτε καλά.

Τα ακανόνιστα πρότυπα ύπνου και ο κακής ποιότητας ύπνος μπερδεύουν το σώμα σας. Το σώμα σας γίνεται λιγότερο ικανό να ανταποκριθεί κατάλληλα στο άγχος και είστε πιο ευάλωτοι σε αγχωτικά συναισθήματα.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ