Κορωνοϊός Μελέτη: 1 στους 3 Αμερικανούς είχε ήδη την COVID-19 μέχρι τα τέλη του 2020


Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature υπολογίζει ότι 103 εκατομμύρια Αμερικανοί, ή το 31 % του πληθυσμού των ΗΠΑ, είχαν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 μέχρι το τέλος του 2020. Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας Mailman του Πανεπιστημίου Columbia απεικόνισαν την εξάπλωση του κορωνοϊού, διαπιστώνοντας ότι λιγότερα από το ένα τέταρτο των λοιμώξεων (22%) επιβεβαιώθηκαν μέσω εκθέσεων δημόσιας υγείας με βάση τους ελέγχους.

Η μελέτη είναι η πρώτη που ποσοτικοποιεί συνολικά την επιβάρυνση και τα χαρακτηριστικά της COVID-19 στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 2020. Οι ερευνητές προσομοίωσαν τη μετάδοση του SARS-CoV-2 εντός και μεταξύ των 3.142 κομητειών των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας ως δεδομένα τον πληθυσμό, την κινητικότητα και τα επιβεβαιωμένα δεδομένα κρουσμάτων.

Οι λοιμώξεις ήταν πιο διαδεδομένες σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά, σε Ντακότα, Μινεσότα, Ουισκόνσιν και Αϊόβα εκτιμάται ότι περισσότερο από το 60 % του πληθυσμού έχει μολυνθεί μέχρι το τέλος του 2020. Την ίδια ώρα, 48 % των κατοίκων του Σικάγο, το 52 τοις εκατό του Λος Άντζελες, το 42 τοις εκατό του Μαϊάμι, το 44 τοις εκατό της Νέας Υόρκης και το 27 τοις εκατό των ανθρώπων στο Φοίνιξ, είχαν μολυνθεί επίσης.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των λοιμώξεων δεν οφείλεται στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων», λέει ο Jeffrey Shaman, PhD, καθηγητής επιστημών περιβαλλοντικής υγείας στο Columbia University Mailman School of Public Health. «Είναι αυτές οι περιπτώσεις “χωρίς καταγραφές”, που είναι συχνά ήπιες ή ασυμπτωματικές, επιτρέπουν ωστόσο στον ιό να εξαπλωθεί γρήγορα στον ευρύτερο πληθυσμό».

Ένας στους 130 Αμερικανούς ήταν μεταδοτικός στο τέλος του έτους. Περίπου 1 στους 130 Αμερικανούς (0,77%) ήταν μεταδοτικός του SARS-CoV-2 στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Ένα παρόμοιο ποσοστό (0,83%) εκτιμήθηκε ότι ήταν πρόσφατα μολυσμένο, αλλά όχι ακόμα μεταδοτικό. Σε ορισμένες περιοχές, το ποσοστό των ατόμων που ήταν μεταδοτικά στο τέλος του έτους ήταν πολύ υψηλότερο.

Επιπλέον, η Νέα Υόρκη και το Σικάγο γνώρισαν έντονα κύματα του ιού άνοιξη και φθινοπώρο/χειμώνα, αλλά μικρή δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το Λος Άντζελες και ο Φοίνιξ υπέστησαν κύματα του ιού εντός καλοκαιριού και φθινοπώρου/χειμώνα. και το Μαϊάμι βίωσε και τα τρία κύματα. Η κομητεία του Λος Άντζελες, η μεγαλύτερη κομητεία στις ΗΠΑ με πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, επλήγη ιδιαίτερα το φθινόπωρο και το χειμώνα και είχε ποσοστό μόλυνσης της κοινότητας 2,4 τοις εκατό στις 31 Δεκεμβρίου.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ