Πυρά στην Καμπούλ μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης των τελευταίων στρατιωτικών των ΗΠΑ


Σφοδρά πυρά όπλων ακούστηκαν στην Καμπούλ αργά το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, αφού επιβεβαιώθηκε η αποχώρηση των τελευταίων αμερικανών στρατιωτικών από το Αφγανιστάν έπειτα από είκοσι χρόνια πολέμου.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη άκουσαν πυρά από διαφορετικές θέσεις υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν και μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος να ανταλλάσσουν συγχαρητήρια σε σημεία ελέγχου στη λεγόμενη πράσινη ζώνη.

Νωρίτερα, μετά την μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι οι τελευταίοι αμερικανοί στρατιώτες αποχώρησαν από το Αφγανιστάν έπειτα από είκοσι χρόνια πολέμου πανηγύρισε αξωματούχος των Ταλιμπάν πανηγύρισε δηλώνοντας «γράψαμε ιστορία».

«Γράψαμε για άλλη μια φορά ιστορία. Τα είκοσι χρόνια κατοχής του Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ και το NATO τέλειωσαν απόψε», ανέφερε μέσω Twitter ο Ανάς Χακάνι, στέλεχος του ισλαμιστικού κινήματος. «Είμαι πολύ ευτυχής έπειτα από είκοσι χρόνια τζιχάντ (σ.σ. ‘ιερού πολέμου’), θυσιών και δυσκολιών, που έχω την ικανοποίηση να βλέπω αυτές τις ιστορικές στιγμές».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ