Προς κατάργηση η εισφορά αλληλεγγύης – Τα σενάρια για το 2022


Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει σχέδιο για την πλήρη και μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2022.

Κλειδί για τις αποφάσεις αποτελεί ο προϋπολογισμός του 2022, όπου και αναλόγως του δημοσιονομικού χώρου θα διαμορφωθεί ο οδικός χάρτης των νέων παρεμβάσεων.

Τόσο για εφέτος όσο και για το 2022 η εισφορά αλληλεγγύης έχει παγώσει για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα και κινητές αξίες.

Θεωρείται δεδομένο ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο Δημόσιο και τις συντάξεις θα γίνει το 2022 και εν συνεχεία θα καταργηθεί οριστικά και στον ιδιωτικό τομέα.

Στην περίπτωση που η εισφορά καταργηθεί ή ανασταλεί στο Δημόσιο το 2022 κερδισμένες θα είναι οι παρακάτω κατηγορίες:

  • Οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι με ετήσιες αποδοχές άνω των 12.000 ευρώ.
  • Οι δημόσιοι λειτουργοί, δηλαδή οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι δικαστικοί, οι ιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί, οι ερευνητές και οι λοιποί δημόσιοι λειτουργοί, των οποίων τα ετήσια εισοδήματα από μισθούς υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ.
  • Οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
  • Τα μέλη της κυβέρνησης, οι βουλευτές, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι και τα στελέχη των επιχειρήσεων και των οργανισμών του δημόσιου τομέα, των οποίων οι ετήσιες αποδοχές είναι παρά πολύ υψηλές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ