Ανασχηματισμός κυβέρνησης Θανάσης Πλεύρης : Ποιος είναι ο νέος υπουργός Υγείας

Ενώ , o Θανάσης Πλεύρης δημιούργησε έναν φορέα  για επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία μαζί με το κολλέγιο New York College, με την επωνυμία ΕΠΙ.ΛΟΙ.Σ.Υ. Παράλληλα έχει εκδώσει ένα βιβλίο που έγραψε με τίτλο  «Νοσοκομειακές Λοιμώξεις», εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη .

Το βιβλίο στηρίζεται σε μία μελέτη του ιατρικού δικαίου για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις θέλοντας να βοηθήσει ασθενείς θύματα λοιμώξεων, αλλά και θεσμικά όργανα που θέλουν να λύσουν το πρόβλημα ακόμη και διοικήσεις νοσοκομείων που εθελοτυφλούν, αλλά γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα και θέλουν να το δουν κατάματα και να το αντιμετωπίσουν.Η  ηθική ικανοποίηση του συγγραφέα, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ήταν θύμα νοσοκομειακής λοίμωξης, είναι να μειωθούν τα περιστατικά και να ευαισθητοποιηθούν όλοι γιατί μπορεί οποιοσδήποτε να είναι αύριο ασθενής από νοσοκομειακή λοίμωξη.

Ανασχηματισμός κυβέρνησης: Το βιογραφικό του Θανάση Πλεύρη

Ο Θανάσης Πλεύρης είναι έγγαμος με την Ελένη Παπαθεολόγου Πλεύρη και έχει δύο παιδιά, τη Νίκη και τον Κωνσταντίνο.Μετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Κατά το παρελθόν μετείχε στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης περί της «Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών» κ.κ. Ν. Παππά και Δ. Παπαγγελόπουλο. Επίσης μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή για τη Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

  • Το 2018 ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία – Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» (ΕΠΙ.ΛΟΙ.Σ.Υ).
  • Το 2014 είχει εκλεγεί ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.
  • Το 2007-2012 εξετέλεσε Βουλευτής Α’ Αθηνών με το ΛΑ.Ο.Σ συμμετέχοντας στις επιτροπές Δικαιοσύνης, Αναθεώρησης Συντάγματος, Θεσμών και Διαφάνειας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αποδήμου Ελληνισμού και Εξεταστικών Επιτροπών (Βατοπέδι, ΕΛΣΤΑΤ, Άγονες Γραμμές, Υποβρύχια με σύνταξη αντίστοιχων πορισματικών θέσεων).
  • Το 2009 εξελέγηΕυρωβουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ με συμμετοχή στις επιτροπές Ασφάλειας και Αναφορών.
  • Το 2011 – 2014 ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής και επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού.
  • Το έτος 2002 διετέλεσε Πρόεδρος των Ελλήνων και Κυπρίων Φοιτητών του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο Ιατρικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Ασκεί ενεργά τη δικηγορία με ειδίκευση στο ποινικό και ιατρικό δίκαιο. Στο ιατρικό δίκαιο έχει συγγράψει σειρά μελετών και βιβλίων, αναφορικώς με την Βιοηθική, τις κλινικές δοκιμές φαρμάκων, την ιατρική ευθύνη, την συναίνεση του ασθενούς, τις νοσοκομειακές λοιμώξεις.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here