Αφγανιστάν: Απελπισμένα πλήθη περιμένουν στην ουρά για χρήματα


Οι κάτοικοι της Καμπούλ περιμένουν  σε τεράστιες ουρές έξω από τράπεζες, μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων στο ρημαγμένο Αφγανιστάν.

Βίντεο από την αφγανική πρωτεύουσα δείχνουν την κλίμακα ενός ακόμη προβλήματος που γιγαντώνεται στην πολύπαθη ασιατική χώρα.

Όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το εσωτερικό τραπεζικό σύστημα του Αφγανιστάν «πάγωσε».

Η οικονομία της χώρας ήταν ήδη εξαιρετικά εύθραυστη και εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από την εξωτερική βοήθεια. Απαντώντας στην ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, οι δυτικές χώρες διέκοψαν τις αποστολές ξένης βοήθειας.

Οι διεθνείς εταιρείες μεταφοράς επίσης ανέστειλαν τις υπηρεσίες τους, στερώντας ουσιαστικά από πολλές οικογένειες, τη μοναδική πηγή εσόδων, τα εμβάσματα από το εξωτερικό.

Η ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας του Αφγανιστάν αυξάνεται, καθώς η αξία του εθνικού νομίσματος πέφτει απότομα και οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται ραγδαία.

Χωρίς πρόσβαση σε χρήματα, οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο απελπισμένοι. Ένας χρήστης του Twitter έγραψε στην εταιρεία μεταφοράς Western Union ότι τα μέλη της οικογένειας χρειάζονταν χρήματα για φαγητό και δεν υπήρχε άλλος τρόπος να τα λάβουν.

“Κατανοούμε την επείγουσα ανάγκη που έχουν οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν και δεσμευόμαστε να επαναλάβουμε τις δραστηριότητες για τους πελάτες μας, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες”, απάντησε η εταιρεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ