Σεξ: Τα σημαντικότερα οφέλη του στην υγεία


Θέλετε να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας, να αυξήσετε τη διάθεσή σας και να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και άλλων κινδύνων για την υγεία; Κάντε συχνότερα σεξ.

  • Βελτιωμένη υγεία της καρδιάς

Όπως κάθε σωματική δραστηριότητα, το σεξ κάνει καλό στην καρδιά σας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 στο American Journal of Cardiology διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα ή περισσότερο είχαν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή, από εκείνους που έκαναν σεξ μία φορά το μήνα ή λιγότερο.

Το σεξ μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί ως μια αρκετά καλή μορφή άσκησης: Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2013 στο περιοδικό PLoS One έδειξε ότι οι άνδρες έκαψαν κατά μέσο όρο 4 θερμίδες το λεπτό κατά τη διάρκεια σεξουαλικών επαφών κατά μέσο όρο 25 λεπτών και οι γυναίκες έκαψαν 3 θερμίδες.

  • Αναλγητικό, ακόμα και για εμμηνορροϊκές κράμπες

Σε μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS One και πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, οι αναισθησιολόγοι έδειξαν στους συμμετέχοντες φωτογραφίες των συντρόφων τους ή φωτογραφίες ελκυστικών αγνώστων ή τους ζήτησαν να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι λέξεων. Διαπίστωσαν ότι αυτό μείωσε την εμπειρία του πόνου. Έτσι, ακόμα κι αν νομίζετε ότι ο πόνος αποτελεί εμπόδιο για να κάνετε σεξ, αφιερώστε λίγο χρόνο για να κοιτάξετε το ταίρι σας στα μάτια.

Άλλες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες μπορεί να ανακουφιστούν από τις εμμηνορροϊκές κράμπες μέσω ενός καλού οργασμού.

  • Λιγότερο άγχος και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος αυξάνοντας τις ενδορφίνες και άλλες ορμόνες που ενισχύουν τη διάθεση. Ως μορφή άσκησης, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε. Επιπλέον, μια σκωτσέζικη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biological Psychology διαπίστωσε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα αποτρέπει την αύξηση της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια αγχωτικών γεγονότων. Ενώ αυτή η επίδραση ήταν πιο έντονη σε άτομα που έκαναν σεξ με διείσδυση, το μη διεισδυτικό σεξ και ο αυνανισμός μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να παραμείνετε χαλαροί/ες.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ