Ασκήσεις για οστά: Οι καλύτερες ασκήσεις για τα οστά σας [vid]


Ορισμένοι τύποι άσκησης μπορούν να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα, η οποία με τη σειρά της ενισχύει τη δύναμη, τον έλεγχο των μυών, την ισορροπία και τον συντονισμό. Η καλή ισορροπία και ο συντονισμός μπορεί να κάνουν τη διαφορά – προστατεύοντας από πτώσεις και κατάγματα. Ισχυρά στοιχεία δείχνουν ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τις πτώσεις σχεδόν κατά το ένα τρίτο σε ηλικιωμένους ενήλικες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο.

Όλες οι ασκήσεις για τη δύναμη των οστών έχουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Παρέχουν αντίσταση.

Σε αυτές τις μορφές άσκησης, προπονείτε τους μύες σας, δουλεύοντας ενάντια σε κάποιο είδος αντίστασης, όπως αλτήρες, ή ακόμα και το δικό σας σωματικό βάρος. Οι ασκήσεις αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης της κλασικής προπόνησης δύναμης, βασίζονται σε μυϊκές συσπάσεις που τραβούν τα οστά για να τα διεγείρουν να “μαζεύουν”.

  • Έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Οι δραστηριότητες με υψηλότερο αντίκτυπο έχουν γενικά πιο έντονη επίδραση στα οστά από ό, τι οι ασκήσεις χαμηλότερου αντίκτυπου.

  • Είναι υψηλότερης ταχύτητας.

Ο αντίκτυπος μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθώς αυξάνεται η ταχύτητά σας. Για παράδειγμα, το τζόκινγκ ή η αερόβια άσκηση με γρήγορους ρυθμούς θα κάνουν περισσότερα για να δυναμώσουν τα οστά παρά μια χαλαρή βόλτα.

  • Περιλαμβάνουν ξαφνικές αλλαγές κατεύθυνσης.

Η αλλαγή κατεύθυνσης ενώ κινείστε φαίνεται επίσης ότι ωφελεί τα οστά. Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τη δύναμη των οστών στους γοφούς αθλητών, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έπαιζαν αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το σκουός, που περιλαμβάνουν γρήγορες στροφές και ενέργειες εκκίνησης και διακοπής, είχαν μεγαλύτερη οστική δύναμη και οστική πυκνότητα από τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

  • Βοηθούν στη βελτίωση της ισορροπίας σας.

Οι ασκήσεις που στοχεύουν στην ισορροπία μπορεί να μην είναι οι καλύτερες για τη δημιουργία οστού, αλλά θα σας βοηθήσουν να μην πέσετε, επομένως εξυπηρετούν επίσης μια λειτουργία προστασίας των οστών.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ