Ιαπωνία: Βρέθηκαν μαύρα σωματίδια σε εμβόλια της Moderna


H Ιαπωνία μπλόκαρε ένα φορτίο εμβολίων της Moderna για την Covid-19 μετά τον εντοπισμό ξένης ουσίας σε ένα φιαλίδιο.

Οι ιαπωνικές αρχές μπλόκαραν μία παρτίδα εμβολίων της Moderna για τον κορονοϊό μετά τον εντοπισμό μιας ξένης ουσίας σε ένα φιαλίδιο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, φαρμακοποιός βρήκε μαύρα σωματίδια σε ένα φιαλίδιο στην επαρχία Καναγκάβα. Περίπου 3.790 άτομα είχαν κάνει ήδη εμβόλια από το φορτίο αυτό. Σημειώνεται πως η εν λόγω εξέλιξη λαμβάνει χώρα λιγότερο από μία εβδομάδα αφού η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση περίπου 1,63 εκατ. δόσεων της Moderna λόγω μόλυνσης.

Ο φαρμακοποιός βρήκε τα μαύρα σωματίδια ενώ έψαχνε για ξένες ουσίες πριν τη χρήση του εμβολίου. Τοπικά ΜΜΕ λένε ότι δεν φαίνονται να προκύπτουν κίνδυνοι για την υγεία από τα εν δυνάμει μολυσμένα εμβόλια.

Η Takeda Pharmaceutical, που πουλάει και διανέμει το εμβόλιο στην Ιαπωνία, είχε μπλοκάρει μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τρεις παρτίδες του εμβολίου μετά τον εντοπισμό «ξένων υλικών» σε κάποιες δόσεις μιας παρτίδας περίπου 560.000 φιαλιδίων. Η ισπανική φαρμακευτική Rovi, η οποία εμφιαλώνει το εμβόλιο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως ενδεχομένως το όλο ζήτημα να οφείλεται σε μια γραμμή παρασκευής στην Ισπανία και διεξάγεται σχετική έρευνα.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ