Κορονοϊός – Τζανάκης: Κάποια παιδιά ίσως νοσήσουν πιο βαριά – Να σκεφτούν οι γονείς τον εμβολιασμό

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα καθώς και για τον εμβολιασμό των παιδιών που έχει πέσει στο «τραπέζι» των συζητήσεων ενόψει και της νέα σχολικής χρονιάς μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης

Ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως ένα παιδί θα ανοσοποιηθεί μέσα στο 2021 με φυσικό τρόπο αλλά αν γίνει αυτό θα επιλέξει ο ιός πως θα το ανοσοποιήσει. Θα το ανοσοποιήσει ελαφρά που είναι η πλειονότητα ή θα το ανοσοποιήσει με βαρύ τρόπο, ενώ τόνισε πως οι γονείς πρέπει να σκεφτούν αυτό το ενδεχόμενο.

«Τα παιδιά που μπαίνουν στο νοσοκομείο ναι μεν δεν παρουσιάζουν τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι ενήλικες ή οι υπερήλικες όμως όλα παρουσιάζουν μια βεβαρημένη εργαστηριακή εικόνα με βιοχημικές εξετάσεις που δείχνουν προσβολή σε πολλά οργανικά συστήματα των παιδιών αυτών γι αυτό παρακολουθούνται επισταμένως. Μιλάμε για παιδιά 12- 15 ετών που έχουν πλέον την δυνατότητα να εμβολιαστούν… μέχρι και βρέφη» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι να πολύ μικρό ποσοστό θα εμφανίσουν αυτό το σύνδρομο βαρύτερα.

Τέλος αναφορικά με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών και τις αναστολές εργασίας, είπε πως στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της περιοχή του υπάρχουν επτά γιατροί που θα τεθούν σε αναστολή με τους οποίους ο ίδιος επικοινώνησε για τελευταία φορά μαζί τους ωστόσο μερικοί είναι αποφασισμένοι να τεθούν σε αναστολή. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι τουλάχιστον στο δικό του νοσοκομείο θα υπάρξουν λύσεις σε σχέση με την λειτουργικότητά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here