Μαγνητική Τομογραφία: Νέα μορφή σάρωσης υπόσχεται ταχύτερη προσέγγιση στη διάγνωση ασθενειών

Μαγνητική Τομογραφία: Έχει αναπτυχθεί μια νέα μορφή σάρωσης μαγνητικής τομογραφίας που επιτρέπει την ταχεία σάρωση ολόκληρου του ανθρώπινου σώματος και ως εκ τούτου υπόσχεται ταχύτερη προσέγγιση στη διάγνωση ασθενειών. Έχει αναπτυχθεί μια νέα μέθοδος σάρωσης που ονομάζεται Παράλληλη Απεικόνιση Maxwell (ΠΑM) και αυτό θα επιτρέψει στους επιστήμονες και τους επαγγελματίες της ΠΑΜ να αποκτήσουν εικόνες υψηλής ποιότητας πολύ πιο γρήγορα, χωρίς αισθητές διαφορές στους ακτινολόγους.

Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί από την Q Bio, η οποία θα ανακοινώσει μια σημαντική ανακάλυψη στην ιατρική σάρωση που ξεπερνά σημαντικά άλλες τεχνολογίες. Οι εναλλακτικές τεχνολογίες περιλαμβάνουν το FastMRI, το οποίο είναι μια κοινή ερευνητική πρωτοβουλία από το Facebook AI και το NYU Langone Health, στοχεύει στην ανάπτυξη νέων τρόπων χρήσης του AI για την επιτάχυνση της διαδικασίας σάρωσης ΠΑΜ.

Η τεχνολογία σάρωσης λειτουργεί σε ολόκληρο το σώμα και έχει αποδειχθεί με επιτυχία ότι λειτουργεί τουλάχιστον 10 φορές ταχύτερα από τη συμβατική απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού (ΠΑΜ). Η ΠΑΜ είναι ένας τύπος σάρωσης που χρησιμοποιεί ισχυρά μαγνητικά πεδία και ραδιοκύματα για να παράγει λεπτομερείς εικόνες του εσωτερικού του σώματος. Είναι μια τυπική ιατρική τεχνική που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση ασθενειών.

Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες τις τελευταίες δεκαετίες για να επιτευχθεί ένα βελτιωμένο επίπεδο επιτάχυνσης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής καμία μέθοδος δεν μπόρεσε να δείξει αξιοσημείωτη βελτίωση με ταχύτητα, ακρίβεια και οικονομική προσιτότητα στη μαγνητική τομογραφία, μέχρι τώρα.

Η καλύτερη εναλλακτική τεχνολογία μέχρι σήμερα έχει επιτύχει ένα αποτέλεσμα που είναι μόνο περίπου τέσσερις φορές ταχύτερη από το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογίας που υπάρχει. Έχουν προκύψει περιορισμοί λόγω φυσικών σφαλμάτων που οφείλονται στην τεχνητή νοημοσύνη.
Η νέα τεχνολογία του Q Bio επιταχύνει τη μαγνητική τομογραφία χωρίς απώλεια στην ποιότητα της διάγνωσης και χωρίς να βασίζεται στη μηχανική εκμάθηση. Η πρόοδος ανοίγει τον δρόμο για σάρωση ολόκληρου του σώματος ως βασικό μέρος της προληπτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας σε πληθυσμιακή κλίμακα. Το ερευνητικό έγγραφο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Μαγνητική Τομογραφία στην Ιατρική. Η εργασία έχει τον τίτλο “Παράλληλη Απεικόνιση Maxwell”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here