«Έπρεπε να το αφήναμε να σαπίσει»: Τι πιστεύει ο Τραμπ για το Αφγανιστάν


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την άποψή του ως προς τι θα έπρεπε να είχε γίνει με το Αφγανιστάν.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει ασκήσει πολύ σκληρή κριτική στον νυν πρόεδρο και αντίπαλό του στις τελευταίες εκλογές, Τζο Μπάιντεν, για τους χειρισμούς του ως προς την απόσυρση από το Αφγανιστάν – και την Τρίτη μίλησε στο Fox Business για το συγκεκριμένο θέμα.

«Είναι κάτι που είναι απίστευτο….κάνουν απαίσια πράγματα, φοβερά πράγματα. Εξαπατούν, κλέβουν, λένε ψέματα. Μα δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας μια απλή απόσυρση από μια χώρα στην οποία δεν έπρεπε να είχαμε πάει εξαρχής…έπρεπε να είχαμε χτυπήσει αυτή τη χώρα πριν χρόνια, να τους είχαμε χτυπήσει πολύ σκληρά, και μετά να την αφήναμε να σαπίσει».

Αναφερόμενος στον Τζο Μπάιντεν, είπε πως «τους έδωσε τη χώρα στο πιάτο…θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη και να σταματήσει να, συγγνώμη για την έκφραση, λέει μ…. σε όλους για να πιστέψουν πως αυτό που έκανε ήταν καλό. Θα έπρεπε να είχαμε αποσυρθεί, μα θα έπρεπε να είχαμε αποσυρθεί με τελείως διαφορετικό τρόπο, με μεγάλη αξιοπρέπεια. Θα ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς».

Πέραν των «πυρών» κατά του νυν προέδρου, υποστήριξε πως μεταξύ των Αφγανών που έχουν καταφθάσει στις ΗΠΑ μετά την εκκένωση της Καμπούλ υπάρχουν «πολλοί τρομοκράτες» και «βιαστές εγκληματίες».

«Το επίπεδο ανικανότητας σε αυτή τη απόσυρση είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό στα νότια σύνορά μας».

Με πληροφορίες από Daily Beast

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ