Ασφαλιστικές εισφορές: Νέα μείωση έως το τέλος του 2022 – Πόσα κερδίζουν οι εργαζόμενοι

Με Τροπολογία του υπουργείου Εργασίας παρατείνεται η μείωση ων ασφαλιστικών εισφορών κατά τρείς μονάδες έως το τέλος 2022. 

Έμμεση αύξηση μισθού κατά 1,21% μέχρι το τέλος του 2022 προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας με την οποία παρατείνεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζομένους κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες (από το ύψος που είχαν διαμορφωθεί την 1η Ιουνίου 2020) έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με το Yπουργείο η μείωση επιμερίζεται σε -1,79 ποσοστιαίες μονάδες για τον εργοδότη και -1,21 ποσοστιαίες μονάδες για τους εργαζομένους, περιορίζοντας τη συνολική επιβάρυνσή τους, και συμβάλλει αφενός στην αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, αφετέρου στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της παρούσας κυβέρνησης οι εισφορές είχαν μειωθεί κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες και πλέον η συνολική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ανέρχεται σε 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Πλέον, οι καταβαλλόμενες εισφορές αφορούν το υποχρεωτικό ασφάλιστρο της κύριας σύνταξης στο 20%, 7,10% υπέρ υγείας, 6,5% για επικουρική ασφάλιση και 3,06% για ανεργία και άλλους συνεισπραττόμενους κλάδους υπέρ ΟΑΕΔ.

Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει σωρευτική μείωση της τάξης των 5 ποσοστιαίων μονάδων, ώστε οι εισφορές να φτάσουν στο 35,56% μέχρι το 2023. Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρηθεί ως μόνιμη η μείωση των 3 μονάδων που ισχύει φέτος, και θα υπάρξει σταδιακά νέα μείωση, κατά 1,1 μονάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here