Κορονοϊός – Σχολεία: Πότε θα κλείνουν – Ποιοι θα μπαίνουν σε καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος


Τι λέει η εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων σχετικά με το πότε θα αναστέλλεται η λειτουργία ενός σχολικού τμήματος – Τι προβλέπεται αν νοσήσει από κορονοϊό μαθητής, ποιοι και για πόσο μπαίνουν σε καραντίνα – Ποιοι υποχρεούνται σε τεστ

Με αυξημένο αριθμό rapid test και όχι με το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος θα αντιμετωπίζεται το πρόβλημα νόσησης από κορονοϊό ενός μαθητή.

Η Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας εισηγείται την αναστολή λειτουργίας ενός σχολικού τμήματος, όταν βρεθούν θετικοί στον κορoνοίό το 50% των μαθητών συν ένας μαθητής.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής εισηγούνται, σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος, να τίθεται σε καραντίνα και ο συμμαθητής του στο ίδιο θρανίο, καθώς και οι ανεμβολίαστοι μαθητές που κάθονται στα θρανία μπροστά και πίσω από αυτό, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας.

Στο σχολείο, οι μαθητές αυτοί επιστρέφουν μετά από μία εβδομάδα, μετά από αρνητικό rapid test.

Οι υπόλοιποι μαθητές του σχολικού τμήματος, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι, θα κάνουν ένα rapid test και στη συνέχεια τα δύο self test, τα οποία τους διατίθενται εβδομαδιαίως.
Για τα εμβολιασμένα παιδιά, ισχύει η διενέργεια των 2 self test, στην αρχή και το τέλος των επτά ημερών. Όλοι παραμένουν στο σχολείο.

Η Επιστημονική Επιτροπή πρόκειται να εισηγηθεί τη συμμετοχή μόνο των εμβολιασμένων στα συνέδρια, ενώ για τους ανεμβολίαστους να ισχύει η ηλεκτρονική συμμετοχή.

Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, θα ισχύει η παρουσία ενός πελάτη ανά 9 τ.μ.

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ