21 Σεπτεμβρίου 2021

Λοιπό επικουρικό προσωπικό: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων–Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία

Σήμερα ήταν η τελευταία ευκαιρία των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid να το κάνουν. Από αύριο, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, όσοι εξ αυτών παραμένουν ανεμβολίαστει θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του νόμου αφορά τόσο τις δημόσιες, ιδιωτικές, όσο και τις δημοτικές μονάδες.

Ποιο είναι το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των κενών θέσεων

Το υπουργείο Υγείας θα καλύψει τα κενά με ανακατανομή του προσωπικού εντός των νοσοκομείων, συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων, αναπλήρωση όσων τεθούν σε αναστολή καθηκόντων με επικουρικό προσωπικό και συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα για υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως εστίασης, φύλαξης κ.ά..

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων

Σήμερα, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, στις 15:00 ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών.

Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες και η διαδικασία υποβολής θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις 15.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο loipoepikouriko.moh.gov.gr/Home.aspx

Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι που έχουν υποβάλει αίτηση κατά το παρελθόν

  • Για τους υποψήφιους όπου είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής και κατά το παρελθόν σε παλιότερες ενεργοποιήσεις της πλατφόρμας, παρακαλούνται για την προσεκτική ανάγνωση της κωδικοποιημένης ΚΥΑ και των οδηγιών, καθώς έχουν υπάρξει αλλαγές.
  • Παρακαλούνται να ελέγξουν τα αποθηκευμένα δικαιολογητικά τους ως προς την ισχύ τους. Επισημαίνεται ότι έχει αλλάξει το περιεχόμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης. Όλες οι υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν εκ νέου με καινούρια ημερομηνία.

Σκοπός η πρόσληψη προσωπικού

Σκοπός της νέας εφαρμογής είναι o εκσυγχρονισμός και η επιτάχυνση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), καθώς και η αποτύπωση του αριθμού των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εργαστούν: σε Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.), στα Νοσοκομεία και κεντρικές υπηρεσίες των Δ.Υ.Πε, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, στο Ε.Κ.Ε.Α, στον Ε.Ο.Φ, στην Ε.Κ.Α.Π.Υ, στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), στην Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε. (για το νοσοκομείο Θήρας, την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού & την κεντρική υπηρεσία, το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης Αποθεραπείας Κερατέας και τα ΠΡΟ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ), στο Ε.Κ.Α.Β (κεντρική υπηρεσία/παραρτήματα), στον Ο.Κ.Α.Ν.Α (κεντρική υπηρεσία/δομές&υπηρεσίες), στο Κ.Ε.Θ.Ε.Α. (κεντρική υπηρεσία/δομές & υπηρεσίες) και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (κεντρική υπηρεσία/περιφερειακές υπηρεσίες), εντός της γεωγραφικής αρμοδιότητας της Δ.Υ.Πε στην οποία λειτουργούν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here