Johnson&Johnson: Το δυνητικό εμβόλιο για τον ιό HIV υπολείπεται σε μελέτη μεσαίου σταδίου


Johnson&Johnson: Το δυνητικό εμβόλιο για τον ιό HIV υπολείπεται σε μελέτη μεσαίου σταδίου Το εμβόλιο ήταν μόνο 25% αποτελεσματικό στην πρόληψη του HIV.  Ένα πιθανό εμβόλιο κατά του HIV που αναπτύχθηκε από την Johnson & Johnson δεν παρείχε προστασία ενάντια στον ιό σε μια μελέτη σε μεσαίο στάδιο, δήλωσε η φαρμακευτική την Τρίτη.

Η J&J σχεδιάζει να τερματίσει αυτή τη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν νέες γυναίκες στην υποσαχάρια Αφρική. Όμως, οι ερευνητές θα συνεχίσουν μια ξεχωριστή, τελική φάση δοκιμής που περιλαμβάνει μια διαφορετική σύνθεση του εμβολίου σε άνδρες και τρανς άτομα. Στη μελέτη στην υποσαχάρια Αφρική συμμετείχαν περίπου 2.600 γυναίκες που θεωρούνταν ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να αποκτήσουν τον ιό HIV, ο οποίος προκαλεί AIDS.

Οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν τυχαία για να λάβουν είτε το εμβόλιο είτε ένα εικονικό φάρμακο και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο ήταν μόνο 25% αποτελεσματικό στην πρόληψη του HIV.

Ένα πιθανό εμβόλιο κατά του HIV που αναπτύσσεται από την Johnson & amp; Η Τζόνσον δεν παρείχε προστασία ενάντια στον ιό σε μια μελέτη μεσαίου σταδίου, δήλωσε την Παρασκευή η φαρμακευτική.

“Ο HIV είναι ένας μοναδικός και πολύπλοκος ιός που έχει δημιουργήσει εδώ και καιρό πρωτοφανείς προκλήσεις για την ανάπτυξη των εμβολίων λόγω της ικανότητάς του να επιτίθεται, να παρασύρει και να αποφεύγει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα”, δήλωσε ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της J&J, Δρ Πολ Στόφελς.

Η J&J είπε ότι η άλλη μελέτη για το πιθανό εμβόλιο διεξάγεται στην Ευρώπη και την Αμερική, όπου κυκλοφορούν διαφορετικά στελέχη του HIV.

Το Johnson & Johnson με έδρα το New Brunswick, στο Νιου Τζέρσεϊ κατασκευάζει επίσης ένα από τα τρία εμβόλια που εγκρίθηκαν από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την πρόληψη της COVID-19.

Η J&J αναπτύσσει επίσης εμβόλια για σηψαιμία και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ