Νοσοκομεία ΗΠΑ: Oι προμήθειες οξυγόνου αυξάνονται επισφαλώς εν μέσω της αύξησης της COVID-19

Νοσοκομεία ΗΠΑ: Το ιατρικό οξυγόνο χρησιμεύει ως βασική θεραπεία για άτομα που αγωνίζονται να αναπνεύσουν. Η έξαρση της COVID-19 τεντώνει τις προμήθειες οξυγόνου και στέλνει τα νοσοκομεία να προσπαθούν να βρουν περισσότερους αναπνευστήρες, παρόλο που υπάρχουν ενδείξεις ελπίδας ότι η εξάπλωση του ιού επιβραδύνεται στις ΗΠΑ.

Στην Τούλσα της Οκλαχόμα, ένα νοσοκομείο κάλεσε πρόσφατα το 911 αφού ήρθε μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετά την εξάντληση του οξυγόνου επειδή χρειάζονταν επείγουσα μεταφορά για έναν ασθενή με οξυγόνο υψηλής ροής. Το νοσοκομείο πήρε μια αποστολή αργότερα εκείνη την ημέρα, αλλά η εμπειρία ήταν μια προειδοποίηση για άλλα νοσοκομεία, δήλωσε ο Δρ Jeffrey Goodloe, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος για το σύστημα EMS που εξυπηρετεί την Tulsa και την Οκλαχόμα Σίτι.

“Αν μπορεί να συμβεί σε ένα νοσοκομείο, μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο”, είπε ο Goodloe.

Οι ελλείψεις οξυγόνου είναι ακόμη ένα σημάδι για τα διόδια που η καλοκαιρινή αναζωπύρωση της COVID-19 έχει επιφέρει στο νοσοκομειακό σύστημα της χώρας. Μια χούφτα πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Φλόριντα, του Όρεγκον, της Χαβάης, του Μισισιπή και της Λουιζιάνα, έχουν θέσει ρεκόρ πανδημίας για τον αριθμό των νοσηλειών COVID-19 και πολλά νοσοκομεία έχουν επικίνδυνα έλλειψη προσωπικού και κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας. Υπάρχουν κάποια καλά νέα, ωστόσο. Η έξαρση της COVID-19 τεντώνει τις προμήθειες οξυγόνου και στέλνει τα νοσοκομεία σε αναζήτηση περισσότερων αναπνευστήρων, ακόμη και αν υπάρχουν ενδείξεις ελπίδας ότι η εξάπλωση του ιού επιβραδύνεται στις ΗΠΑ

Η χώρα υπολογίζει κατά μέσο όρο 155.000 νέες μολύνσεις την ημέρα, αλλά η τροχιά φόρτωσης υποθέσεων επιβραδύνθηκε δραματικά από νωρίτερα τον Αύγουστο.

Η Φλόριντα, το Μιζούρι, το Αρκάνσας, η Λουιζιάνα και ο Μισισιπή σημείωσαν μικρή πτώση των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η Φλόριντα σημείωσε πτώση στις εισαγωγές COVID-19 τις τελευταίες ημέρες, όπως και τα νοσοκομεία στο Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι, ένα πρώιμο επίκεντρο της αύξησης που προκαλείται από την παραλλαγή δέλτα. Οι αριθμοί εμβολιασμού αυξάνονται επίσης και ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την COVID-19 Jeff Zients πιστώνει εντολές εμβολίου που έχουν εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων, χώρων εργασίας, αθλητικών γηπέδων και σχολείων.

“Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε επιταχύνει τον ρυθμό των πρώτων βολών. Τον Αύγουστο, πήραμε πάνω από 14 εκατομμύρια. Αυτό είναι σχεδόν 4 εκατομμύρια περισσότερες πρώτες βολές τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα τον Ιούλιο”, δήλωσε ο Zients την Τρίτη.

Αλλά οι αριθμοί δεν έχουν μειωθεί πολύ μέσα σε μια εβδομάδα αφότου η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έδωσε πλήρη έγκριση στη Pfizer για το εμβόλιό της, αφού εξέτασε τα δεδομένα ασφαλείας έξι μηνών. Ο μέσος όρος επτά ημερών για δόσεις εμβολίου που χορηγήθηκαν στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε 898.000 τη Δευτέρα, από 853.000 μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι θάνατοι αυξάνονται επίσης, κατά μέσο όρο πάνω από 1.300 την ημέρα, σε αυτό που οι υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν προβλέψει ότι θα συμβεί ως αποτέλεσμα της μαζικής αύξησης των κρουσμάτων και των νοσηλειών τον τελευταίο μήνα. Η Γεωργία και η Οκλαχόμα έχουν αναδειχθεί ως νέα σημεία όπου οι ηγέτες των νοσοκομείων και της πολιτείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη δυναμικότητας και προμηθειών. Οι μολύνσεις και οι νοσηλείες COVID-19 βρίσκονται στο απόγειο της υπέρβασης των κορυφών του Ιανουαρίου στη Γεωργία, καθώς τα νοσοκομεία ανησυχούν τη Δευτέρα ότι η παραλλαγή δέλτα της αναπνευστικής ασθένειας απειλεί να ρουφήξει ορισμένα νοσοκομεία της Γεωργίας χωρίς ιατρικό οξυγόνο, μια βασική θεραπεία για τους ανθρώπους που αγωνίζονται να αναπνεύσουν.

Ο κυβερνήτης Μπράιαν Κεμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που καλεί ακόμη 1.500 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς να βοηθήσουν νοσοκομεία με λίγο προσωπικό με μη ιατρικές θέσεις εργασίας, πέραν των 1.000 που είχαν προηγουμένως εξουσιοδοτηθεί.

Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Augusta διέταξε 12 ακόμη αναπνευστήρες να αντιμετωπίσουν το κύμα. Το νοσοκομείο αντιμετώπιζε 122 ασθενείς με COVID-19 την Τρίτη, αυξάνοντας τη συνολική απογραφή του νοσοκομείου σε ρεκόρ 501 ασθενών. Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 παραμένει περίπου 20 φορές λιγότερος από τα επίπεδα του χειμώνα, αλλά το νοσοκομείο έχει απομακρύνει τις μεταφορές επειδή εργάζεται επίσης σε μια πληθώρα ασθενών που αναβάλλουν τη φροντίδα στο απόγειο της πανδημίας, δήλωσε ο Δρ. Phillip Coule , επικεφαλής ιατρός. “Παρακολουθούμε τη χρήση του αναπνευστήρα μας από πολύ κοντά”, είπε, σημειώνοντας ότι περισσότεροι από τους ασθενείς του χρειάζονται οξυγόνο υψηλής ροής και άλλες θεραπείες που μερικές φορές οδηγούν σε εφαρμογή τους σε αναπνευστήρες. «Ανησυχούμε για αυτό».

Όσον αφορά την παροχή οξυγόνου, μέρος του ζητήματος είναι ότι τα νοσοκομεία έχουν βρει επιτυχία στη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό με σωλήνες οξυγόνου υψηλής ροής. Αλλά η μέθοδος χρησιμοποιεί έως και τρεις φορές περισσότερο οξυγόνο από τις μεθόδους θεραπείας που χρησιμοποιήθηκαν νωρίτερα στην πανδημία, δήλωσε ο Andy Brailo, επικεφαλής πελάτης της Premier, αγοραστής προμηθειών για νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here