Ασθένεια Οστά: Κατάγματα λόγω οστεοπόρωσης προκαλούν σοβαρή βλάβη και στους άνδρες

Ασθένεια Οστά: Η οστεοπόρωση, μια ασθένεια των οστών που αυξάνει τον κίνδυνο για κατάγματα και σπασίματα, αποτελεί σοβαρή βλάβη και για τους άνδρες, λέει το Εθνικό Foundation Ίδρυμα Οστεοπόρωσης μετά από ευρήματα πάνω από 90.000 θανάτων που σχετίζονται με ασθένειες σε ένα δεδομένο έτος. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από την αναλογιστική εταιρεία Milliman με έδρα το Σιάτλ διαπίστωσε ότι 381.000 άνδρες στο Medicare υπέστησαν κατάγματα οστών, 91.000 από τους οποίους πέθαναν εντός ενός έτους από το κάταγμα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το 2016.

“Αυτή η μελέτη επαληθεύει ότι δεν είναι μόνο οι γυναίκες που κινδυνεύουν από οστεοπορωτικά κατάγματα”, δήλωσε η Claire Gill, Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, που ανέθεσε τη μελέτη, σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα. «Θέλουμε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση μεταξύ των ανδρών και των επαγγελματιών υγειονομικής περίθαλψης για τα βήματα που μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν την υγεία των οστών».

Ο Gill ζήτησε μια εθνική εκστρατεία εκπαίδευσης και δράσης για την ενθάρρυνση των προληπτικών εξετάσεων και της θεραπείας για τη μείωση του φόρτου υγείας που οφείλεται στην οστεοπόρωση.

Πρόσθετα ευρήματα μελέτης ανέφεραν συνολικά 1,3 εκατομμύρια Αμερικανούς στο Medicare που υπέστησαν κατάγματα, συμπεριλαμβανομένων των 381.000 ανδρών και 912.000 γυναικών.

Όταν λαμβάνεται υπόψη το Medicare Advantage, ο αριθμός των οστεοπορωτικών καταγμάτων μεταξύ 1,8 εκατομμυρίων δικαιούχων αυξήθηκε σε περίπου 2,1 εκατομμύρια το 2016, σύμφωνα με το ίδρυμα. Τα ευρήματα έδειξαν επίσης σημαντικά κενά στον έλεγχο, καθώς μόνο το 5% των ανδρών και το 9% των γυναικών στο παραδοσιακό Medicare έλαβαν εξέταση οστικής πυκνότητας (BMD) στους έξι μήνες μετά από κάταγμα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα, το ίδρυμα εξέδωσε τις ακόλουθες συστάσεις: «Το Κογκρέσο και το CMS θα πρέπει να κάνουν αλλαγές στις πληρωμές του Medicare για να ενθαρρύνουν τη ευρεία χρήση προτύπων δευτερογενούς πρακτικής πρόληψης/συντονισμού φροντίδας για δικαιούχους που έχουν υποστεί κάταγμα που σχετίζεται με την οστεοπόρωση και έτσι κινδυνεύουν για άλλο κάταγμα

Οι περικοπές στα ποσοστά πληρωμής Medicare για έλεγχο οστεοπόρωσης που έχουν μειωμένη πρόσβαση θα πρέπει να αντιστραφούν είτε διοικητικά είτε με νομοθεσία

Το Κογκρέσο θα πρέπει να αναθέσει και να χρηματοδοτήσει μια εθνική πρωτοβουλία εκπαίδευσης και δράσης με στόχο τη μείωση των καταγμάτων μεταξύ ηλικιωμένων γυναικών και ανδρών»

Η μελέτη εκτιμά ότι το 15% των ασθενών με κάταγμα θα υποστούν επιπλέον κατάγματα, ωστόσο η πρόληψη του ενός πέμπτου των δεύτερων καταγμάτων αναμένεται να εξοικονομήσει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες Medicare εντός τριών ετών μετά το κάταγμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here