Βέλγιο: Οι γιατροί θα «συνταγογραφούν» επισκέψεις σε μουσεία ως αντίδοτο στο στρες του κορονοϊού


Οι γιατροί στις Βρυξέλλες θα συστήνουν στο εξής επισκέψεις σε μουσεία στους ασθενείς που δοκιμάστηκαν από την Covid-19, σε μία προσπάθεια να καταπολεμήσουν το άγχος τους

Η πρωτοβουλία μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω εάν κριθεί επιτυχής στην ανακούφιση της εξουθένωσης και των προβλημάτων ψυχιατρικής φύσης.

Οι γιατροί στις Βρυξέλλες θα μπορούν να συνταγογραφήσουν επισκέψεις σε μουσεία ως μέρος μιας τρίμηνης δοκιμής που έχει σχεδιαστεί για την αποκατάσταση της ψυχικής υγείας του πληθυσμού εν μέσω της πανδημίας.

Στους ασθενείς που νοσηλεύονται με συμπτώματα άγχους στο νοσοκομείο Brugmann, ένα από τα μεγαλύτερα στη βελγική πρωτεύουσα, θα προσφέρονται δωρεάν επισκέψεις σε πέντε δημόσια μουσεία της πόλης, που καλύπτουν θέματα από τη μόδα έως τα λύματα.

Τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος θα δημοσιευτούν το επόμενο έτος με την πρόθεση η πρωτοβουλία να εξαπλωθεί περαιτέρω. Η Nτελφίν Ουμπά, υπεύθυνη για τον τομέα του πολιτισμού στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από ένα ανάλογο πρόγραμμα στο Κεμπέκ του Καναδά, όπου οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν έως και 50 επισκέψεις σε μουσεία το χρόνο για ασθενείς.

«Η κρίση της Covid-19, που τονίζει το άγχος, το σύνδρομο burnout και άλλες παθολογίες, επιβεβαίωσε τη σημασία ενός τέτοιου έργου», δήλωσε στη βελγική εφημερίδα L’Echo.

Οι ειδικοί ευελπιστούν ότι τα ιδιωτικά μουσεία και οι συλλογές έργων τέχνης θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο μέλλον. Και αυτό γιατί όπως έχει αποδειχθεί η τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία, ψυχική και σωματική.

Παρόμοιες ιδέες «κοινωνικής συνταγογράφησης» που χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα των ατόμων με άνοια, έχουν δοκιμαστεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ