Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021: Εκδηλώσεις Σαλαμίνας 09.09 & Λευκάδας 23-25.09


Ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο στη Σαλαμίνα και τη Λευκάδα οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ «Άγγελος Σικελιανός» στο πλαίσιο του κύκλου «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από το θάνατο του ποιητή Άγγελου Σικελιανού (1884-1951).

Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 διεξάγονται σε πέντε περιοχές όπου έζησε και έδρασε ο ποιητής: Δελφούς, Συκιά, Αθήνα, Σαλαμίνα και Λευκάδα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στόχος είναι ο νέος αυτός θεσμός να γίνει ένα Διεθνές Πνευματικό Φόρουμ.
Οι δράσεις αφιερώνονται στον Άγγελο Σικελιανό και το έργο του, ενώ προσεγγίζουν και τον καθοριστικό ρόλο της συζύγου του Εύας Πάλμερ στο κοινό όραμά τους για τις Δελφικές Εορτές.

Οι εκδηλώσεις στη Σαλαμίνα θα πραγματοποιηθούν στις 9 Σεπτεμβρίου στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων με τη συμμετοχή του Δήμου Σαλαμίνας, και θα περιλαμβάνουν ομιλίες, απαγγελίες ποιημάτων του Σικελιανού, Μουσικό Πρόγραμμα από σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου – Παράρτημα Σαλαμίνας και Νυχτερινή παρατήρηση ουρανίων σωμάτων σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει στη Λευκάδα στις 23-25 Σεπτεμβρίου: στις 24/9 θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση του Λευκαδίτη Γιάννη Φαλκώνη που διατρέχει τη ζωή, το όραμα και το έργο του Άγγελου Σικελιανού (Κηποθέατρο του Μουσείου Άγγελος Σικελιανός), στις 25/9 συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας (Κάστρο της Αγίας Μαύρας), ενώ και τις τρεις ημέρες θα «τρέχει» η δράση «Ηχοτοπία», βασισμένη στο έργο του Άγγελου Σικελιανού από φοιτητές του Εργαστηρίου Ακουστικής Μουσικής και Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, στο Μουσείο Άγγελος Σικελιανός. Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα delphicheritage.eu

και video με στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις σε Δελφούς & Αθήνα: delphicheritage.eu/γραφείο-τύπου/


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ