Αθλητισμός Tai chi: Tα οφέλη για την υγεία σε κάθε ηλικία [vid]


Το Tai Chi προέρχεται από την αρχαία Κίνα. Είναι μια αποτελεσματική άσκηση για την υγεία και την ψυχική ευημερία. Το Tai Chi είναι μια σειρά απαλών, χαριτωμένων κινήσεων που έχουν σχεδιαστεί για να ασκούν το σώμα και να καθαρίζουν το μυαλό.

Πρόκειται για μία από τις «ήπιες» πολεμικές τέχνες που αναπτύχθηκαν από τους αρχαίους Κινέζους. Εφαρμόζεται όλο και περισσότερο στη Δύση ως μέσο διαχείρισης του στρες και άσκησης. Το Tai Chi είναι μια σειρά αργών, ελεγχόμενων κινήσεων ή στάσεων, που συνήθως ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους για να επωφεληθούν τα άτομα από την περιβάλλουσα ενέργεια της φύσης.

Tip: Εάν είστε άνω των 40 ετών, υπέρβαροι, πάσχετε από χρόνια ασθένεια ή δεν έχετε κάνει τακτική άσκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε tai chi ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα άσκησης.

Oφέλη του tai chi για την υγεία

Οι κινήσεις ταϊ τσι μπορούν χαλαρά να περιγραφούν ως πυγμαχίας ή κουνγκ φου, αλλά σε αργή ροή. Η τακτική άσκηση μπορεί να αυξήσει την ευελιξία και τη δύναμη του σώματος και να βελτιώσει την καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση. Το Tai Chi είναι επίσης μια μορφή διαλογισμού εν κινήσει.

Ένα πλεονέκτημα, είναι ότι μπορείτε να μάθετε tai chi μόνοι σας χρησιμοποιώντας βιβλία και βίντεο, αλλά οι περισσότεροι επαγγελματίες δάσκαλοι συνιστούν τη συμμετοχή σε μία τάξη ομαδική με έναν έμπειρο καθοδηγητή.

Σημειώνεται ότι άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης μπορούν να δοκιμάσουν το ταϊ τσι και να απολαύσουν τα οφέλη του στην ψυχική και σωματική υγεία. Είναι μη ανταγωνιστικό και ήπιας έντασης άθλημα.

Έχετε στο νου σας, ότι μία από τις βασικές φιλοσοφίες στο tai chi είναι η ιδέα ότι αν το σώμα σας πονάει, τότε μάλλον προσπαθείτε πάρα πολύ. Το σκεπτικό είναι να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ροή της κίνησης.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ