Νεκρά Θάλασσα: Τα οφέλη του αλατιού της Νεκράς Θάλασσας για τη δερματική υγεία [vid]


Εάν δεν έχετε δοκιμάσει να χρησιμοποιήσετε θεραπείες δέρματος με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας, ίσως είναι καιρός να το κάνετε καθώς μπορούν να σας βοηθήσουν με διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως η ψωρίαση, η φλεγμονή και η ξηρότητα.

Τι είναι το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας;

Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι αλάτι από τη Νεκρά Θάλασσα στο Ισραήλ, η οποία είναι η πιο αλμυρή και βαθύτερη λίμνη στον κόσμο. Γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες από τους Βιβλικούς χρόνους, το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση.

Η ψωρίαση είναι μια πάθηση του δέρματος που προκαλεί φαγούρα και κόκκινα, φολιδωτά σημεία στο σώμα. Πιο συχνά κάνουν την εμφανισή τους στους αγκώνες, τα γόνατα, το τριχωτό της κεφαλής και τον κορμό σας.

Οφέλη από το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας

Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι εξαιρετικό για το δέρμα σας – μπορεί να ενισχύσει την υγεία του καθώς και να ανακουφίσει διάφορες καταστάσεις υγείας, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η ψωρίαση.

Ενισχύστε την υγεία του δέρματος με αλάτι από τη Νεκρά Θάλασσα. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άλατα μαγνησίου στο νερό της Νεκράς Θάλασσας μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του δέρματος με τη θεραπεία της φλεγμονής.

Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες με ξηρό δέρμα βύθισαν το ένα χέρι για 15 λεπτά σε νερό που περιείχε 5 τοις εκατό αλάτι της Νεκράς Θάλασσας. Το δεύτερο χέρι βυθίστηκε σε νερό βρύσης προκειμένου να συγκριθούν τα αποτελέσματα των δύο.

Μια έως έξι εβδομάδες αργότερα, τα χέρια που βυθίστηκαν στο διάλυμα αλατιού Νεκράς Θάλασσας έγιναν πιο λεία. Η ερυθρότητα και η ξηρότητα, που είναι σημάδια φλεγμονής, επίσης μειώθηκαν σημαντικά μετά τη θεραπεία με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ